продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

звук

Ammos първият стъклен високоговорител в света

Ammos предефинира начина, по който слушате музика и начина, по който взаимодействате с високоговорител. Високоговорител с елегантен дизайн както и функционалност. От стъкло за производство на звук до сензорен интерфейс, интегриран в бамбуково покритие, Ammos е проектиран да предефинира начина, по който слушате чак  до най-деликатните детайли. Магията зад високоговорителя Ammos е, че той използва усъвършенствана патентована технология за производство на звук през стъклената си повърхност. След години на развитие усъвършенствахме коренно различен подход към технологията на високоговорителите. Чрез задействане на стъклото отдолу той позволява на стъклото да действа като звукова мембрана, подобна на тази на конуса на високоговорителя.

https://www.yankodesign.com/images/design_news/2020/12/291439/13_Ammos_TechLabs_GlassAudioSystem.png

Говорителят е изобретение, което е на повече от век, оттогава има малко промени в областта на устойчивостта и иновациите. В Ammos върнаха високоговорителя обратно към чертожната дъска, за да предефинираме начина, по който  взаимодействаме с говорител. През годините няма значителни подобрения в рециклирането на високоговорителите. С високоговорител Ammos  се използва стъкло и алуминий, които имат повече от 90% възможност за рециклиране, почти без загуба в качеството на материала. Ammos произвежда музика чрез вибриране на тънък лист стъкло с помощта на изпълнителни механизми. Стъклото се използва за производство на средни и високи честоти от 200 до 20 000 Hz. Задвижващите механизми са поставени невидимо близо до ръба на стъклото, като му придават достатъчно сила. Освен това, за да придобие пълен спектър от звук, малък субуфер в корпус се грижи за ниските честоти от 20 и 200 Hz. Високоговорителят е свързваем чрез WiFi и Bluetooth и има USB-C, 3,5 мм аудио жак и захранваща поддръжка като входове.

https://www.yankodesign.com/images/design_news/2020/12/291439/10_Ammos_TechLabs_GlassAudioSystem.png

Потребителското взаимодействие с високоговорителя се развива около тактилна повърхност на допир на предния панел. Това позволява на потребителя да контролира основните функции на високоговорителя чрез жестове с докосване върху бамбукова повърхност. Обратната връзка се осигурява от светеща LED матрица с подсветка, която се намира зад бамбуковата повърхност. Продуктът се състои от стъкло, бамбукови панели, здрава алуминиева рамка, ABS за части от корпуса, естествен каучук за уплътнения и алуминиеви печатни платки за електрониката.  Ammos комбинира малки изпълнителни механизми и стъкло, произвеждайки музика със скромно, но интригуващо тактилно взаимодействие, противодействащо на големите драйвери на високоговорителите в непрозрачни структури, които предлагат настоящите аудио продукти. Ammos е проектиран за дълголетие чрез високо качество на компонентите и вечен дизайн.

2020戴森设计大奖获奖作品各国冠军奖(上)_reBIRTH

Стъкло, алуминий, бамбук и ABS са избрани за издръжливост, качество на възприемане от потребителя и защото са екологично чисти и се състоят от вторични материали. Ammos използва алуминиеви печатни платки за своята електроника. Те осигуряват по-добро разсейване на топлината, издръжливост, рециклируемост и са нетоксични. Ammos означава поправимост. Не се използват лепила, всички фиксатори могат да се разхлабят с една отвертка и цялата електроника е достъпна само чрез премахване на шест винта. Това насърчава жизнения цикъл на продуктите, изгражда доверието на потребителите и подкрепя културата на поправка. Той също така поддържа обновяване в края на употребата на продукта. Ammos е казус за проектиране на устойчиви потребителски електронни продукти.