продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Красивата „Наблюдателна кула“ като къща за бягство в провинцията

След закупуване на парцел земя в хълмовете на Тенеси, новите собственици построиха тази красива и сравнително малка кула за наблюдение в провинцията първата в поредица от структури в имота. По това време когато всеки се опитва да избяга от градската действителност тази структура си заслужава да бъде разгледана. „Идеята беше да има малко бягство за собствениците“, казва Джейми Пфефер от Pfeffer Torode Architecture.

https://s3files.core77.com/blog/images/1034072_81_97553_n4XmljoTZ.jpg

Фирмата, която го е проектирала се е водила от идеата „да има място, където да могат да се забавляват и да се насладят на природната обстановка“. Използвани са изцяло местни материали и са били особено внимателни към дизайна на сградата който се слива със заобикалящата среда. Самата конструкция е доста компактна от 63 квадратни метра, разпределени на три етажа.

Цялостната визия завършва със елегантна остъклена конструкция на върха която осигурява прекрасна гледка върху околният пеизаж. Богатата материалност продължава вътре в дома с естествен дъб, изсечен камък и циментова замазка със спирални стълби  закрепваща пространството. „Когато правите много малка, вертикална конструкция, стълбите трябва да станат едновременно изкуство и функция“. Стълбището добавя към драмата – вие сте в открит кладенец, преди да стигнете до стъклената кутия, където можете да бъдете свободни и необременени.“

https://s3files.core77.com/blog/images/1034091_81_97553_tpMNEXd53.jpg

Премествайки границите на дизайна, стаята за наблюдение ви позволява да вървите до ръба и да погледнете отвъд структурата. Пространството е малко, но въздействието му се усилва от стъклените прозорци. Завладяващи гледки към голямо пасище, ​​долината и хоризонта се виждат от трите стени на прозорците от пода до тавана.     Очевидно това е специален проект. Това не е ежедневно жизнено пространство, което означава, че се прави в по-малък мащаб. Можете да видите вниманието към детайлите и внимателността в един проект, който е съобразен с най-важното “.