продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

LEF електрическо превозно средство

За хората, които правят предимно кратки пътувания из града, електрически автомобил може да е повече от необходимото, докато електрически велосипед не е достатъчен. Именно за такива хора е създадено триколесното напълно затворено електрическо превозно средство LEF. Проектиран от Ерик Вегт и Дейв Гудекет, които ръководят холандската компания EV Mobility.

https://www.startupselfie.net/wp-content/uploads/2021/02/LEF-Dutch-Electric-Vehicle.jpg

LEF се задвижва от 1000-ватов мотор в едно от задните му колела, който от своя страна се захранва от 10-Ah / 48-волтова литиева батерия. Тази батерия може да се зарежда от битов електрически контакт, като едното зареждане е достатъчно за диапазон от около 30 км. Купувачите могат да удвоят или утроят този обхват, като изберат 20-Ah или 30-Ah батерия като автономността може да достигне 90 километра. Триколесното возило може да достигне максимална скорост от 25 километра в час. Основният корпус на LEF е направен от рециклируем полиетилен, като достига тегло от 90 килограма и може да се справи с максимален полезен товар от 200 кг. С консумирана мощност от 15 Wh / km, шофирането на LEF е  ориентирано към бъдещето. Правете повече с по-малко енергия! може да  зареждате навсякъде. Много просто от обикновен стандартен контакт. Не се изисква станция за зареждане или специално съоръжение. Просто включете и заредете!

https://www.thesuperboo.com/wp-content/uploads/2021/02/LEF-The-EV-is-a-Combination-of-Electric-Cars-And-E-Bikes-1.jpg

Някои от другите му функции включват LCD екран, който показва данни като ниво на зареждане, скорост и изминато разстояние; предно и задно LED осветление, включително мигачи; USB порт за зареждане на смартфони; плюс 50-литров товарен отсек зад облегалката на седалката, който се сгъва напред за достъп. Допълнителните екстри включват комплект странични огледала и електрическа чистачка на предното стъкло. Цената на LEF започва от 4380 евро и се предлага в седем цвята. Не се изисква шофьорска книжка (поне в Холандия), но шофьорите трябва да са на възраст най-малко на 16 години.