продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

YEZO елегантна планинска наслада

YEZO  е малко убежище, сгушено в северната планинска верига на Хокайдо, Япония, което се възползва от драматичния ландшафт и експериментален дизайнерски подход, за да създаде частно светилище, заобиколено от природата. Неговата стройна тектонична система, съчетана само с най-съществената пространствена програма, предефинира съвременното значение на истинския лукс: място и време за тихо размишление и лично удоволствие в обстановка, определена от дърво, камък, вода и светлина, заобиколена от постоянно променящи се природни красота.

Елегантното и плавно пространство на проекта следва изключително минималистичен, но същевременно изразителен, ориентиран към изпълнението подход на материали и конструкция. Конструкцията на дървената покривна обвивка е изградена от ламинирани с лепило (GluLam) дървени греди, окачени на централен бетонен комин и облечени с черен шисти с регионален произход.

Извитите греди GluLam на YEZO са внимателно оформени, за да работят в чисто напрежение през цялото време, което води до намаляване на теглото и материала с 90% в сравнение с правите греди. Формата им е оптимизирана, за да позволи изработка от една единствена форма. Този подход минимизира екологичното въздействие на проекта и намалява производствените разходи и времето за доставка, като същевременно поддържа висококачествен пространствен дизайн.

YEZO, съчетана само с най-съществената пространствена програма, предефинира модерното значение на истинския лукс: място за тихо размишление и лично удоволствие в обстановка, определена от дърво, камък, вода и светлина, заобиколена от естествена красота.