продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

Малък но мощен запознайте се с Vesperа

Vespera е вашата нова наблюдателна станция, перфектната комбинация от телескоп и камера. Интелигентна и напълно автоматизирана, Vespera е революция в света на астрономията. С напълно преработено изживяване на наблюдение, това ще ви позволи да се свържете отново със звездите. Чудесата на Вселената вече са достъпни за всички с лекота. Изследвайте и наблюдавайте нощното небе, вземете своето снимки на небесни обекти, научете за Космоса, и споделяйте своите открития на едно място. Започнете пътуването си. Изживейте Вселената. Светлинното замърсяване вече не е пречка.

Vespera, a smart telescope to make astrophotography easier, nabs CES 2021 Innovation Award | Space

Вече можете да изследвате и наблюдавате Вселената в сърцето на един град. Нашите наблюдателни станции ви позволяват да снимате Космоса с едно натискане на бутон. Супер лесен за използване , просто настройте статива с помощта на регулируемите крачета и натиснете бутона. Оставете Vespera да оживее и да се калибрира чрез GPS на вашите устройства и нашата технология Star Field Recognition. С помощта на приложението изберете обекта, който искате да наблюдавате, и Vespera ще го насочи и проследи. Vespera използва GPS, мобилно разпознаване на звезди и астрометрия на вашия мобилен телефон, за да се калибрира. Настройте устройството си и го подгответе автоматично за по-малко от 5 минути. Нашата наблюдателна станция използва технологията Go-To. Изберете цел в приложението или въведете някакви небесни координати, тя ще се премести и автоматично ще ги посочи. Задвижвана от мотор и контролирана от вграден компютър, Vespera автоматично проследява вашия звезден обект, компенсирайки въртенето на Земята. Този телескоп    включва  автофокус. Вече няма нужда от ръчна намеса, за да се гарантира рязкостта на вашите снимки.

Оптиката Vespera е един от най-точните и мощни оптични дизайни на пазара с 0 изкривяване, 0 хроматична аберация, 0 астигматизъм. Vespera използва един от най-новите сензори на Sony, разработен за екстремно слабо осветление. Неговият CMOS сензор със задно осветяване предлага формат 1 / 2.8 и размер на пиксела 2.9um. Също така разработихме собствена електронна карта, за да гарантираме, че управлението на топлината остава оптимално, така че нашата сензорна платка е проектирана да разсейва максималното количество топлина. Vespera ви предлага невероятно изживяване, малък портативен телескоп на цена от 1500 евро.Доставките ще започнат през пролета на 2022 година.  Готови ли сте да започнете своето пътешествие?