продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

транспорт

АТЛАНТ нова ера в доставката по въздух

АТЛАНТ товарен дирижабъл е иновативна транспортна технология, която ще отвори нова ера в доставката по въздух. Базиран е на безпилотния хибриден товарен дирижабъл – АТЛАНТ, способен да носи до 165 тона на разстояние от 2000 км и повече. Способността на дирижабъла да каца вертикално на почти всяка неподготвена повърхност без нужда от специална инфраструктура изтрива ограниченията в развитието на селските райони. Проектиран да издържа на критичните метеорологични условия по време на полет, както и на земята АТЛАНТ може да се използва като мощен транспортен инструмент за всички сезони на всички континенти. Тои може също да осигури безопасно, рентабилно и екологично решение за доставка на тежки и извънгабаритни товари. За пътнически, аварийни и специални мисии ще се използва пилотна версия на дирижабъла.

https://static.wixstatic.com/media/ac1fe6_83468f02e9a147d39c009f327705ae51~mv2.jpg/v1/fit/w_1024,h_585,al_c,q_80/file.jpg

Във своята най-голяма версия АТЛАНТ 300 е с дължина 198 метра и може да носи  максимален полезен товар от 165 тона. Дирижабъла има номинален обхват от 2000 километра  и максимална скорост от 150 километра в час. Като обема на товарния отсек е 6100 кубични метра. Пилотираната версия на АТЛАНТ може да служи перфектно като висококачествен пътнически ферибот за къси и средни разстояния, свързващ отдалечени места без летища или друга наземна транспортна инфраструктура. Този летящ ферибот може също да използва открити води, пристанища или, за да свърже голям брой красиви острови или брегове. Луксозен Sky Yachting Това ще бъде друго измерение на обслужването на пътниците. Просторни апартаменти и салони, ресторанти и барове с пълен набор от услуги, прозорци от пода до тавана, отворени палуби – нито един съществуващ самолет не може да предложи тези функции. Способността на тази летяща яхта да кацне практически навсякъде отваря нов изключителен начин за опознаване на света.

https://atlas-lta.com/wp-content/uploads/2020/04/c5.jpg

Възможностите на VTOL на дирижабъла могат да се използват в специален режим на кран с максимален полезен товар от 65 тона за високи инсталации. Режимът на крана използва специална въртяща се повдигаща платформа на корема на АТЛАНТ , за да гарантира, че полезният товар е позициониран точно, като същевременно компенсира всякакви турбуленции или страничен вятър. Дирижабъла може да помогне за борба с горски пожари или друг пожар, който се разпространява в голяма площ. Поради ниската си скорост той може да изпуска водата по-бавно и точно от самолетите, без да уврежда дърветата отдолу. Способността на ATLANT да каца вертикално на вода и бързо да пълни големите си резервоари ще го направи много ефективен при гасене на пожари. Високото ниво на автоматизация на управлението на полета е ключов фактор за експлоатация на безпилотни товари. Той премахва ограниченията за издръжливост на полета, намалява експлоатационните разходи и в крайна сметка превръща броя на самолетите в напълно оптимизирана от AI експлоатационна автономна мрежа за разпределение на товари.