продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

BREATHE|Smart 2 монитор за качеството на въздуха

Спътник, който да ви каже какво е качеството на въздуха, където и да сте това е    BREATHE | Smart 2. В момента  91% от населението на света живее на места, където качеството на въздуха е под ограниченията на Световната здравна организация. С BREATHE | Smart 2 винаги можете да видите какво има във въздуха, който дишате, където и да се намирате. Устройството ви помага да избирате начин на живот, за да можете да дишате по-чист въздух. Проучванията показват, че можете да намалите експозицията си на лош въздух с до 50%, просто като използвате алтернативни пътища. BREATHE | Smart 2 специално измерва частиците (PM2.5), тъй като те са най-смъртоносната форма на замърсяване на въздуха поради способността си да проникват дълбоко в белите дробове и кръвния поток.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0304/9897/9884/products/BREATHESmart23_grande.png?v=1610803220

Фини частици. Най-малките частици (тези 2,5 микрометра или по-малко в диаметър) се наричат ​​„фини“ частици. Основните източници на фини частици включват моторни превозни средства, електроцентрали, изгаряне на дърва в жилища, горски пожари, изгаряне в селското стопанство, някои промишлени процеси и други горивни процеси. BREATHE | Smart е изграден около изключително точен лазерен сензор. Вентилатор вкарва въздух в устройството през страничните отвори към сензора, който използва технология на лазерно разсейване, за да изчисли броя и размера на микроскопичните замърсители на частици. Измерванията се правят всяка секунда и се показват на екрана, за да можете лесно да видите какво има във въздуха около вас.  Характеристиките на анализатора включват:  Мигновено показва нивата на замърсяване на въздуха в реално време, за да можете да намалите излагането си на токсичен въздух. Показва индекса на качеството на въздуха (AQI) и действителната концентрация на PM2,5. с точен лазерен сензор.   AQI е скала, която варира от 0 до 500, разделена на 6 категории здравословни проблеми, всяка със свързан цвят, така че е лесно да се разбере. Колкото по-висока е стойността на AQI, толкова по-голямо е нивото на замърсяване на въздуха и по-голяма е загрижеността за здравето. Например, стойност на AQI от 50 представлява добро качество на въздуха с малък потенциал да повлияе на общественото здраве, докато стойност на AQI над 300 представлява опасно качество на въздуха.

https://ozrobotics.com/wp-content/uploads/2020/07/Breathe-Tech-Ltd-BS2-Hand-Symbol-e1595256934397.png

BREATHE | Smart 2  се настройва се за секунди. За разлика от другите въздушни монитори, работи направо – не се изискват телефон, приложение или абонаменти. Точната технология на разсейване, базирана на лазер, незабавно открива вредните фини прах и частици цигарен дим. Функцията History съхранява данни до 30 дни, за да можете да идентифицирате горещи точки за замърсяване.  BREATHE | Smart е проектиран да бъде истински преносим, ​​така че работи у дома и в движение, когато най-много имате нужда от него. Закрепете го на велосипеда, детската количка или количката с включената каишка или го използвайте у дома в кухнята, спалнята или детската стая.