продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

NIMBUS HALO бъдещето на градският транспорт

Повечето хора осъзнават, че електрическите автомобили осигуряват по-чист въздух, но не могат да си ги позволят. Това е, което Nimbus планира да реши с Halo. Тази малка машина обещава да бъде толкова рационална, колкото мотоциклет, да бъде безопасна и удобна като кола и толкова чиста, колкото всеки друг EV наоколо. Всъщност обещава да бъде много по-ефективен от настоящите EVs за продажба Halo е транспортна алтернатива на тромавите автомобили, като решава проблемите с трафика и замърсяването, за да можете бързо и безопасно да стигнете там, където отивате. Точно това, от което се нуждаете за ежедневното си шофиране, удобно настаняване на двама в тандем, в климатизирана кабина с място за багаж или  хранителни стоки. Предпазна конструкция от стомана и алуминиеви сплави с подсилени врати, три въздушни възглавници и интелигентни сензори за избягване на произшествия. Nimbus е създаден, за да осигури нечувани нива на лична мобилност.

https://images.summitmedia-digital.com/topgear/images/2021/03/04/nimbus-halo-03-1614847630.jpg

Системи за контрол следят всяка функция на автомобила, калибрирайки хиляди пъти в секунда, за да направят шофирането лесно и интуитивно. Всеки Nimbus се предлага с вградено зарядно устройство, което ви позволява да зареждате автомобила напълно за една нощ с битов контакт. Има и вградено 7kW зарядно устройство, което позволява зареждането на Halo за по-малко от 2 часа. Зареждането с помощта на зарядни устройства от ниво 3 може да се извърши за 45 минути. Nimbus Balance е технология, която позволява на  тясното превозно средство да запази стабилността си. Halo се управлява с волан точно като автомобил, но автомобилът поддържа баланса си, като се навежда в завои. Системата естествено връща автомобила под прав ъгъл и се подпомага от сензори и задвижващи механизми. Винаги има пряка механична връзка между волана и кормилното действие на превозното средство.

https://images.summitmedia-digital.com/topgear/images/2021/03/04/nimbus-halo-02-1614847630.jpg

Малкият автомобил има усъвършенствана система за подпомагане на водача (ADAS), която осигурява автоматизирано аварийно спиране и предупреждение за напускане на лентата и ABS за контрол на сцеплението. Основният модел Halo има максимална скорост от 80 км/ч. Halo има обхват до 190 километра с едно зареждане, тои има собствено тегло от 315 кг. дължина от 2,3 метра ширина 81 сантиметра. Батерията е 12,4 kWh. Очаквана базова цена: 6 420 долара.