продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

Преносимият климатик на SONY Reon Pocket

Преносим, климатик вече не е нещо от футуристичните телевизионни предавания. Reon Pocket е личен уред, контролиран  от смартфон, който е проектиран да бъде компактен и портативен. Той работи с помощта на термоелектрично охлаждане и може да охлади телесната температура на потребителя с 13 градуса по Целзий и да повиши температурата ви с около 8 градуса по Целзий .Reon Pocket  седи в основата на врата ви в специална долна риза, предназначена за него.

Той използва ефекта на Пелтие, което означава, че температурната разлика се създава чрез прилагане на напрежение между два електрода, свързани към проба от полупроводников материал. Топлината се абсорбира или излъчва, когато предавате електрически ток през биполярна пластина, за да понижите температурата си или да я увеличите без вибрация или шум. Той е елегантен, минимален и удобен като технология за носене. Както всяко интелигентно устройство от нашето време, функциите на Reon Pocket  могат да се контролират чрез Bluetooth.

"https://www.yankodesign.com/ima</p

Задайте желаната температура с помощта на мобилното приложение. Уредът тежи само 85 грама и може да се зарежда с общия USB-C порт. Предлага се на пазара с цена 14 850 японски йени или около 114 евро. Единственият недостатък е, че батерията издържа само два часа с едно зареждане, но това е достатъчно време, за да изпълните всички поръчки или да се насладите на пикник, преди да започнете да се топите.