продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

самолети

Bye Aerospace представя 8-местен изцяло електрически eFlyer 800

Bye Aerospace обяви осем местен изцяло електрически двуместен турбовитлов самолет клас eFlyer 800 ™ в отговор на нарастващите изисквания за регионални изцяло електрически самолети със значително намалени експлоатационни разходи, плюс увеличен капацитет и полезност. Самолетът от турбовитлов клас, може да побере до седем пътници и един или двама пилоти пред него. Тягата се осигурява от електрически мотори ENGINeUS ™, монтирани на двете крила, произведен от партньора по проекта Safran Electrical.

https://byeaerospace.com/wp-content/uploads/2021/04/800-1-scaled.jpg

Очаква се eFlyer 800 да включва нови литиево-сярни батерии, разработени от базираната в Обединеното кралство Oxis Energy. Bye се стреми да постигне време за презареждане на батериите между 20 и 30 минути. Според Oxis първото поколение на тези батерии имат специфична енергия от 450 Wh / kg и енергийна плътност от 550 Wh / L. eFlyer 800 ще има обхват от 926 километра. Самолетът ще има скорост на изкачване от 1036 метра в минута и таван на полет от 10 668 метра, както и крейсерска скорост от 592 км/ч. Максималният полезен товар на новия самолет ще бъде 700 килограма. В случаи на отказ на двигателите самолета ще е наличен и пълен самолетен парашут.

https://byeaerospace.com/wp-content/uploads/2021/04/14-scaled.jpg

Според Bye Aerospace eFlyer 800 трябва да има само една пета от оперативните разходи на традиционните двойни турбовитлови двигатели. Освен това няма да произведе директни емисии на въглероден диоксид и трябва да бъде значително по-тих от традиционните неелектрически самолети. Този ​​вид забележителна икономичност и производителност са възможни от електрическата задвижваща система и усъвършенстваната технология на акумулаторните клетки, което води до значително по-висока енергийна плътност.“ Цената на новият самолет ще бъде малко над  6 милиона долара.