продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

яхти

Anthenea автономен еко плаващ апартамент

Представяме ви Anthenea, първият плаващ луксозен хотелски апартамент в света. Отпуснете се в собствения си пътуващ остров. Anthénea е с диаметър 9,40 метра и с площ от 50 квадратни метра с три основни жилищни пространства с невероятни характеристики. Около горния периметър на гигантския плаващ купол е изпълнен със пет  слънчеви панели, които захранват  шесте двигателя и останалата част от лодката за да и осигурят енергийна автономност, мощни батерии, които се поддържат от  зареждането на слънчевите панели през деня се използват за покриване на енергийните нужди през нощта. Това означава, че поне на теория   може да остане в морето за неопределено време. Няма недостиг на енергия!

https://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2020/08/anthenea-suite-floating-pod-boat-2-5f292d4666f2d__700.jpg

Други функции включват канализационна система, мокър бар, всекидневна, основна спалня, кръгла вана и дори отварящ се солариум от горното ниво в горната част на устройството, който разполага с места за до 12 души. Всичко, за което можехте само да мечтаете. Има дневно пространство, нощно пространство и зона за отдих, като първите две са групирани на долното ниво, а третото горе.  Дневното пространство включва минибар, диван с извити мебели, оборудвана е и панорамна кухня и най-удивителната характеристика: 3 метров извит подводен прозорец, който позволява на гостите да наблюдават морския живот.

Anthénea, World's First Floating Hotel Suite and Undersea Observatory

Централната зона на дневното пространство действа като естествена климатична система, но климатик може да бъде монтиран при поискване. Нощното пространство се състои от спалнята и банята с просторна вана и двойни мивки. Ваната може да се напълни с прясна вода (благодарение на система за обезсоляване) или солена вода. Релакс пространството е горе и се състои от солариум с бар за 12 души с кръгъл диван и регулируем подвижен твърд покрив, който предлага защита при дъжд.

https://img.tinxe.vn/resize/1000x-/2020/03/24/vwnbOqjE/here-is-the-worlds-first-floating-eco-lux-hotel-su-6a91.jpg

Производителите казват, че Anthenea може да издържи на силни бури и да остане работеща дори при най-екстремните температури, от -30 градуса до +40 градуса по Целзий. Неговият отпечатък почти не съществува, благодарение на екологично отговорна технология за отпадъчни води, еко осветление и комбинацията от слънчеви панели и мощни батерии. Цената на която се продава Anthenea  е 535 000 долара.