продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електро мотоциклети

NOVUS първокласен лек електрически мотоциклет

NOVUS се отличава с лъскава, лека рамка и впечатляващ софтуер. Това е електромотор, който може да се похвали с лекотата на велосипеда и със скоростта и мощта на мотоциклета, създаден за да доставя уникално и визуално зашеметяващо преживяване. Рамката и вилката на NOVUS са изцяло изградени от ръчно положени въглеродни влакна, същото се отнася и за джантите на 18-инчовите колела. Цялата рамка тежи само 6,9 кг. Задното окачване е напълно скрито в рамката докато, предното окачване се постига с патентована, регулируема моно вилка.  Като цялата концепция на  дизайнерите е да скрият всички компоненти от погледа. Максималната товароносимост на NOVUS е 125 килограма.

https://novusbike.com/assets/images/5/big__cw-fk-19_vorne-02981747.png

Захранването на електрическия мотоциклет  е двигател със заднa главина с директно задвижване с максимална мощност от 18 kW (24 к.с.) и въртящ момент от 200 Нм. Като моторът може да задвижва мотоциклета до максимална скорост от 130 км / ч както и да постигне време от 0 до 50 км за 2,9 секунди и три режима на работа – Base, Super, God които ограничават мощността и скоростта.  Двигателят има възможност както за активно, така и за пасивно регенеративно спиране. Първият задейства регенеративното спиране при изтегляне на левия (заден) лост на спирачката, докато вторият го задейства при освобождаване на газта, подобно на „шофиране с един педал“. Батерията от 4,3 kWh е постоянно монтирана в долната част на централната рамка, като понижава центъра на тежестта на мотора. При 19 килограма батерията съставлява малко над една четвърт от общото тегло на мотоциклета което е 75 килограма. Максималният обхват на NOVUS е 130 километра в градски условия, като времето за зареждане на батерията от 0-80% отнема само 30 минути.

https://www.novusbike.com/files/merconisfiles/themes/theme10/productImages/big__cw-fk-19_hinten.png

Голям LED дисплей служи като основен дисплей на мотоциклета, но смартфон може да бъде поставен и над дисплея, което позволява да се вижда информацията за мотоциклета на смартфон чрез приложението NOVUS. Приложението се използва и за промяна на настройките на мотора и активиране на различни функции. Няма физически ключ и вместо това мотоциклета се отключва или чрез приложението, или чрез NFC чип. NOVUS ще произвежда ръчно своите електрически мотоциклети от  началото на 2022 г като цената ще е € 29 900