продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

яхти

Jet Capsule компактната яхта

Италианската компания за водна мобилност Jet Capsule представя своята гама от компактни лодки за 2021 година . Тези нови модела са с дължина 7,85 метра и се предлагат като опция и в напълно електрически режим. Специално разработена за транспорт, компанията предлага различни персонализации и оформления: от частна яхта до такъв, който побира 20 пътници. Jet Capsule е направена от 70% карбон с помощта на вакуумно-инфузионно формоване и има фотохромни прозорци, които променят своята прозрачност в отговор на интензивността на светлината.

Lazzarini's new luxurious Jet Capsule is bigger and faster - Inceptive Mind

Със своята авангардна хидрозадвижваща система Jet Capsule е оборудвана с единични или двойни двигатели с мощност от 370 до 740 конски сили с максимална скорост до 64 км/ч. С двигател от 370 конски сили автономността на яхтата е малко над 200 километра Ако изберете версията хипер джет, лодката може да достигне скорост над 110 км/ч. Вместо двойните двигатели на Yanmar, има и опцията за инсталиране на троен електрически двигател с мощност 450 kW. с тази конфигурация лодката има възможност да плава, акостира и маневрира в напълно електрически режим със скорост до 55 км/ч. Хибридна настройка е налична и в новата гама от реактивни капсули.

https://i.pinimg.com/originals/62/f6/29/62f629c7869deca42d609c6b8fb47d25.jpg

Концепцията е за  компактна яхта, която все още може да бъде луксозна. за да сведе до минимум високите разходи за съхраняването си в пристанище, но достатъчно голяма, за да може да пренесе група приятели в комфорт до остров, където те да могат да спят на борда с удобство.

Jet Capsule, Lazzarini's "compact yacht" is bigger and faster

Компанията предлага множество опции за персонализиран интериор, който може да включва малка кухня и баня, както и легла, луксозни екстри като осветление за настроение и тераса за слънчеви бани. Малките яхти  ще се предлагат на цена от 500 000 щатски долара, достигайки до 1 милион долара за хипер джет версията.