продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Darc Mono екстремен кемпер за Off-road приключения

Darc Mono е невероятен офроуд кемпер, който не само предлага възможността да отидете почти навсякъде, но и ви осигурява необходимият лукс, където и да отидете. Darc Mono е специално експедиционно превозно средство, базирано на последното поколение Iveco Daily 4 × 4. Както шасито, така и жилищната кабина отговарят на най-високите изисквания за кемпери, съчетани с удобно ежедневно използване.Той е идеален за глобалните пътешественици, като носи вода, газ и енергия за повече от две седмици приключения. С адаптивно окачване от KW Automotive, кемперът е готов да преодолее всякакви препятствия по пътя си. Darc Mono разполага с революционна настройка на шасито, осигуряваща комфорт при павирани пътни превози, както и превъзходни офроуд възможности.

https://cdn.motor1.com/images/mgl/q4k0G/s3/darc-mono-carbon-fiber-rv.jpg

Комбинацията от 36-инчови гуми за всички терени, постоянно задвижване на всички колела и напълно адаптивната система за окачване позволява да се предизвикат експедиционни превозни средства далеч извън собствения си клас. Екстремният кемпер може да преминава през дълбоки води благодарение на монтираният си шнорхел от въглеродни влакна. Налице е и лебедка със сила до 10 тона. Монококът от въглеродни влакна на Darc Mono обединява технологията от Формула 1 с най-високите изисквания за мобилни къщи. Безпрецедентната структурна здравина, 35% намаление на теглото, както и усъвършенстваната изолация за температурата и шум осигуряват безопасност и комфорт при вашите глобални приключения.

https://media.autoweek.nl/m/m9rysbgbr01r_800.jpg

Неговата уникална конструктивна форма позволяваща изключително големи повърхности за прозорците и заден багажник, способен да носи резервно колело заедно с допълнителен полезен товар като мотоциклет ендуро. В средата на кабината има 82-инчов покривен прозорец, който се комбинира с панорамните прозорци с 270-градусов изглед, за да осигури много естествена светлина. Darc Mono включва интелигентна функционалност във въздушна, разтегната атмосфера и изобилие от пространство  Кабината предлага 205 сантиметра висок таван и много място за луксозен престой. Кухненският бокс включва печка с три газови котлона, мивка и 90-литров хладилник. Ястията се сервират в трапезарията, в която има място за петима. Има и баня и много място за съхранение.

https://media.autoweek.nl/m/hfoyzh5bn1lu_800.jpg

Когато не сервира ястия, трапезарията се превръща в зона за спане за двама само с просто натискане на бутон. Кемперът включва и развлекателен пакет с мобилен проектор ViewSonic M2 и персонализирана звукова система, както и офис пространство. От Darc Mono вярват, че създаването на модерно експедиционно превозно средство е следващата стъпка към еволюция от стагнация към водене на активен живот. Те комбинират изтънчен дизайнерски език, високоефективна функционалност и индустриално качество – всичко това в рамките на конкурентния бюджет и разумен срок за доставка. Кемперът  Darc Mono се очаква на пазара със стартова цена от € 295 000.