продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

Microlino компактен градски автомобил

Microlino, осигурява „идеалната комбинация“ между мотоциклет и автомобил. По този начин двуместният Microlino е разработен, за да предложи точното количество пространство, обхват и производителност според средните статистически данни за използването на един автомобил.  За тази цел той осигурява достатъчно място за двама възрастни и техният багаж, (220 литра) тои тежи само 513 кг и е способен на максимална скорост от 90 км / ч. Въпреки малката си форма, Microlino предлага конкурентен обхват или около 200 километра,  Micro има опция за батерия  с капацитет от 14.4 kWh и твърди, че колата може да бъде заредена само за четири часа от битов контакт.

https://i2.wp.com/www.kaldata.com/wp-content/uploads/2021/02/4390.jpg?ssl=1

Подобно на Isetta, от която има силно влияние върху стила, Microlino разполага с врата, която се отваря отпред, което означава, че може да се паркира с носа към тротоара и пътниците да излязат направо на настилката. Въпреки това, кормилната колона, за разлика от Isetta, е фиксирана към пода, а не към вратата. Microlino е прост и минималистичен, на таблото му е разположен  цифров дисплей, показващ ключова информация. Вместо вградена звукова система, таблото разполага с хоризонтална лента, към която могат да бъдат включени смартфон и безжични високоговорители. Двигателят е синхронен с мощност 11kW и осигурява максимален въртящ момент от 100Nm. Това е достатъчно, за да ускори колата от 0-50 км / ч за 5  секунди.

https://i.insider.com/5e67fbc954f25c16526a7ac2?width=1000&format=jpeg&auto=webp

Шасито е изградено от,  пресована стомана и и корпус, направен от алуминий и стомана вместо пластмаса. Колата има независимо окачване както отпред, така и отзад, което изисква увеличаване на задната следа с около 50% и чрез монтиране на електрическия мотор върху шасито  вместо на задната ос. Microlino е идеалната компактна градска кола която осигурява комфорт и незабравимо преживяване и е алтернатива за натовареният градски трафик. Цената на която ще се продава на пазара ще е 12 000 евро.