продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

Концептуалният Mercedes-Benz EQT Van

С  концептуалният EQT Mercedes-Benz Van създава осезаемо впечатление за първото първокласно превозно средство в сегмента на малките микробуси за семейства и частни клиенти, запалени по развлекателните дейности. Това е T-Class и неговият напълно електрически вариант. Ванът съчетава достатъчно и гъвкаво разпределено пространство за до седем пътници и щедро багажно отделение с типичния за Mercedes дизайн и подход към привлекателността, комфорта, функционалността, свързаността и безопасността от висок клас. Интериорът на Concept EQT е толкова емоционално и стилно изявление, колкото и екстериора му – характеризира се с елегантен контраст на черно и бяло.

https://cdni.autocarindia.com/ExtraImages/20210511053430_2021_Mercedes_Benz_EQT_Concept_dash.jpg

Седалките са тапицирани в бяла кожа напа; плетените кожени апликации на централния панел на седалката включват рециклирана кожа. Инструменталният панел привлича особено вниманието. Горната секция е оформена като профил на крилото с външен вид на морски камък и се слива динамично с инструменталната група. Практично полузатворено отделение за съхранение е разположено над инструменталната група за лесен достъп до важни прибори или документи. В допълнение, кръглите отвори за въздух в черен гланц, поцинковани декоративни елементи и многофункционалният волан с бутоните Touch Control подчертават висококачествения, модерен външен вид.

https://api.media.mercedes-benz.com/v2/thumbor/v1/format/1280x/https%3A%2F%2Fapi.media.mercedes-benz.com%2Fv2%2Fstorage%2Fv1%2Fpublic%2F6778182e-0cbd-41fa-8698-2d20cf2e80fe%2Fthumbor_original%2F21c0241-021.jpg

Concept EQT разполага с плъзгащи се врати от двете страни с особено голям отвор, така че до двете пълноразмерни индивидуални седалки на третия ред може да се стигне без затруднения. Във втория ред седалки могат да се монтират една до друга три детски седалки. Стръмно наклонената задна част с удобна, вертикалната задна врата и прозорец осигурява особено просторно товарно отделение. Ако се изисква повече място, седалките от третия ред могат да бъдат сгънати или премахнати напълно, оставяйки достатъчно място за детска количка, транспортна кутия за кучета и друго оборудване за отдих.

https://media.autoweek.nl/m/0r9ynteb8ia8_800.jpg

Техническите детайли, касаещи оборудване и товароподемността, засега не се разкриват, но се предполага че електрическият вариант ще разчита на батерия с капацитет 44 кВт/ч, която ще осигури пробег от 295 км с едно зареждане. Новата T-класа, ще бъде пусната на пазара през 2022 г