продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

принтери

CERAMBOT Eazao 3D керамичен принтер

Нека да ви представим Cerambot Eazao истински керамичен принтер от следващо поколение. Eazao е лесен за използване, произвежда брилянтна керамика и разполага с всички подобрения, които може да  поискате. Пригответе се за невероятно керамично 3D изживяване за печат, което превръща дома ви в персонализирано грънчарско студио. Cerambot Eazao идва готов за употреба, Това означава, че не е нужно да губите време за четене на ръководства и сглобяване на части. Просто го извадете от кутията и оставете креативността си да се развихри! Cerambot Eazao е надграден със система за декартова структура, която прецизно координира местоположението на печатащата глава чрез система от релси, които имат по-твърди оси от типичните принтери. Тази твърда система означава по-малко грешки при печат и осигурява по-добро покритие на повърхността, така че вашите творения да имат по-фини детайли и текстура.

https://www.geeky-gadgets.com/wp-content/uploads/2021/04/ceramic-3D-printer-Kickstarter.jpg

Принтерът може да печата по-бързо от предишното поколение с максимална скорост на печат  от 40 мм / с. Вместо въздушен компресор, който обикновено задвижва глината в типичните керамични принтери, Eazao е оборудван с електрически бутален прът, което доведе до безопасен и супер стабилен печат, който е подходящ за множество печатни материали и по-малко настройка. Cerambot Eazao произвежда висококачествена керамика, но е лесен  за използване. Сензорният интерфейс е интуитивен, позволява ви да контролирате 3-осната система за движение и да изравнявате лесно печатното легло, за да помогнете както на начинаещи, така и на професионалисти да навлязат бързо в призводството на керамика.

https://c0.iggcdn.com/indiegogo-media-prod-cld/image/upload/c_fill,w_695,g_auto,q_auto,dpr_1.5,f_auto,h_460/owkjdbd2okszp0emkdcy

Традиционното изпичане на керамични занаяти обикновено се извършва в електрическа или газова пещ, но електрическите пещи са неефективни, отнема много време да се загреят и консумацията на енергия е огромна. За да реши този проблем, Cerambot  проектира структура подобна на малък цилиндър предназначена за нагряване на керамичното изделие в домашни условия, направо в микровълновата печка, цилиндърът е изграден от комбинация на висококачествен топлоустойчив топлоизолационен материал съставен от керамични влакна и високотемпературен абсорбиращ материал силициев карбид за да може ефективно да абсорбира  микровълновото лъчение и подобри нагряването на керамичните смеси. за да реши проблема с изпичането на керамика в битови условия. Цилиндърът е с вътрешен диаметър   около 80 мм, а вътрешната височина е около 100 мм. Външният диаметър е 120 мм, а външната височина е 130 мм. което го прави подходящ за използване в домашна микровълнова фурна. Тои е подходящ за малки чаши и купички за по-големи изделия, е необходима електрическа пещ.

https://www.cerambot.com/wp-content/uploads/2020/02/5bdad775eda01d40ea286fda_Daily-Cyber-Ceramics.jpg

Само 35 минути са необходими, за да завършите вашето творение. Домашната микровълнова фурна действа като удобна пещ, която ви позволява да правите керамика с професионално качество у дома. С Eazao целият процес е опростен, бърз и достъпен. Cerambot Eazao изобретил специална глазура, която работи перфектно за използване в микровълнова печка. След като вашето изделие изсъхне, накиснете изделието във глазурната вода и след това го поставете в микровълновата пещ. След 35 минути вашето керамично творение е готово за употреба. Несъмнено керамичният принтер ще отвори цял един свят от възможности за направата на керамика с професионално качество. Цената на която ще се предлага ще започва от  799  долара.