продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

яхти

Sunreef 80 Eco зелената технология на бъдещето

Новият електрически катамаран Sunreef 80 Eco може лесно да бъде наречен „най-модерният луксозен катамаран в света“. Електрическата яхта обединява зелени технологии и традиционно ветроходно плаване, използване и след това съхраняване на възобновяемата енергия. Първоначално външната обвивка на яхтата  изглежда като дизайнерска характеристика но всъщност се оказва иновативен подход за събирането на енергия. Повърхността  на Sunreef 80 Eco се състои от слънчеви клетки, които са интегрирани в стените на корпуса, както и надстройката, и дори карбоновата мачта. Общо яхтата има около 164 квадратни метра соларна повърхност, което означава, че може да генерира до 32 kWp енергия. Тази енергия се съхранява в набор от специално проектирани литиеви батерии. Тази съхранена енергия може да се използва за захранване на енергийно ефективните 160 kW електрически двигатели.

https://photo-assets.superyachttimes.com/photo/118907/image/large-7c450a6ab162d6d37c804513ec142661.jpg

Или можете да получите задвижване по старомоден начин, като използвате платната на катамарана. При традиционното ветроходно плаване яхтата може да получава енергия благодарение на хидро гениране то е свързано със създаване на енергия, докато плавате. Катамараните Sunreef Yachts Eco са   оборудвани с усъвършенствано електрическо задвижване, което позволява да се генерира мощност от въртенето на задвижващите витла, докато яхтата се придвижва под платно. Тази енергия може да се използва за захранване на задвижващата батерия, както и на електрониката на борда. Хидро генерирането е високоефективно при катамарани, тъй като те могат да възстановят електрическата енергия от двата двигателя. Използвайки тази система, двете витла генерират над 15 kWh при плаване със 7 възела.

Луксозният катамаран е оборудван със съвременна, свръхлека батерия (30% по-лека от средната батерия, използвана в морската индустрия) с плътност по-малка от 6 kg / kWh със капацитет от 300 kW за повишена ефективност на теглото и производителността. Освен това на борда са и два DC генератора Volvo D3 150 к.с. 80kW всеки. Напълно персонализиран луксозен плавателен съд, катамаранът Sunreef 80 Eco предлага безкрайни възможности за декорация и достъп до богат избор от довършителни материали с етичен произход и екологична отговорност.

Освен иновативни слънчеви панели и модерни батерии, еко катамараните предлагат 360-градусов подход към зелен  яхтинг с еко характеристики като композитни елементи на базата на лен и базалт, устойчив декор, вятърни генератори, интелигентно управление на водата и нетоксични корпусни бои. Sunreef предлага и пълна персонализация на своите яхти за да отговори на нуждите на клиента. Тази яхта внася нов смисъл в израза екологично чист, превръщайки се не само в кораб с нулево въздействие, но и в конструкцията му като екологично отговорен.