продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

iCARE Най-малкият сърдечно-съдов тестер в света

Проблемите които са свързани със здравето на сърцето и сърдечно съдовата система са една от причините които карат компанията Cloudmed да разработи  устройство на име iCare, малък сърдечно-съдов тестер, който идентифицира ранните анормални симптоми на сърцето само за 60 секунди. Това мини устройство съчетава първокласни фотоелектрични сензори и електроди за точно наблюдение на ключови показатели на здравето. Това се получава чрез натискане с двата палеца върху iCare само  за 60 секунди, устройството бързо измерва 15 важни показателя за здравето, като сърдечна честота, ниво на кислород, кръвно налягане, ниво на мазнини,  умора,  стрес, физиологична възраст както прави електрокардиограма и др. ICare-Pro също комбинира AI технология и предоставя  онлайн здравна услуга за професионален анализ и консултации.

https://c4.iggcdn.com/indiegogo-media-prod-cld/image/upload/c_fill,w_695,g_auto,q_auto,dpr_1.5,f_auto,h_460/ekbep41piothxaomkzoe

Освен данните за измерване на физическото здраве, се предоставят и индекси на емоциите, като умора и натиск, за да ви помогнат да осъзнаете дали сте изключително уморени или сте под напрежение за дълъг период от време. С AI анализ, комбиниращ тези два вида данни, може да  получите телесната ви възраст и да ви помогне да коригирате условията ви на живот във времето.  Тук е налице и оптичен модул който анализира промените в микроваскуларната система на върха на пръстите. iCare също използва и спецификациите на червената и инфрачервената светлина като при докосване на електрода с палците на двете ръце се образува токов контур, който измерва сърдечните електрически сигнали като данните се записват и качват в облака автоматично, като чрез приложение данните могат да се проследяват на смартфона ви. iCare използва авангардни технологии и AI анализ, за ​​да помогне на потребителите да подобрят здравето си.

https://c2.iggcdn.com/indiegogo-media-prod-cld/image/upload/c_fill,w_695,g_auto,q_auto,dpr_1.5,f_auto,h_460/ewqca37jsxmh7jwsg9qy

Батерията има режим на готовност от 180 дни което позволява на потребителите да използват устройството, без да се притесняват от проблема с нивото на заряд на батерията.Създаден съвместно от инженери по изкуствен интелект и лицензирани здравни специалисти, този малък сърдечно-съдов тестер iCare може да открие ранни анормални части на сърцето, предупреждавайки потребителите да търсят превантивно лечение и да правят корекции в начина си на живот. iCare Pro – ще е в продажба на цена от 149 долара.