продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

веломобили

Bio-Hybrid бъдещето на градската мобилност

Никоя друга категория превозни средства не е виждала бум, какъвто е електровелосипедът през последните години. Сега нова концепция на превозното средство, Bio-Hybrid DUO, издига идеята за електрически асистирания e-bike на ново ниво. Електрическият велосипед с педално асистиране, разработен от Bio-Hybrid GmbH, стартираща компания, базирана в Нюрнберг, е с четири колела с пълно окачване, две удобни седалки, голямо предно стъкло с чистачка и панорамен покрив, удобен е като малка кола, но е гъвкав и устойчив -фокусиран като класически e-bike. И разбира се, подобно на последното, той може да се управлява без шофьорска книжка и да се движи по същите велосипедни пътеки. Bio-Hybrid се предлага в две версии, Passenger DUO и Cargo . Те съчетават свободата и пъргавината на велосипед с товарния обем и защитата от атмосферни влияния на малка кола.

What wheels to use on Schaeffler BioHybrid replica? - Endless Sphere

Bio-Hybrid DUO се предлага с два 250W мотора и осигурява поддръжка до 25 км / ч. Батерията от 48 V има капацитет от 1,2 kWh, което дава на Bio-Hybrid пробег от 50 км. Втора подобна батерия може да разшири на обхвата до 100 км. Електровелосипедът тежи 120 килограма и има ширина 874 мм. Шасито му се предлага с предно и задно окачване и хидравлични дискови спирачки на всичките 4 колела. Bio-Hybrid DUO има възможност за регенерация на енергията при спиране или каране по инерция. Гумите са 24 инча, налице е и 5-инчов мултитъч дисплей с автоматичен нощен режим както и Wifi, Bluetooth, 4G, USB порт за зареждане и GPS навигационна система (2-годишен абонамент включен в цената), с интегриран софтуер, който може да проектира оставащата автономност в зависимост от топологията на маршрута.

biohybrid bike - Online Discount Shop for Electronics, Apparel, Toys, Books, Games, Computers, Shoes, Jewelry, Watches, Baby Products, Sports & Outdoors, Office Products, Bed & Bath, Furniture, Tools, Hardware, Automotive Parts, Accessories

Той също така е оборудван с цялостна система за осветление, включително мигачи. Товароносимостта е 280 килограма. Зареждането се осъществява от обикновен контакт. Багажът е в заключващо се багажно отделение с обем приблизително 12 литра (под задната седалка). В допълнение към за версията двама пътници , Bio-Hybrid ще се предлага и във версии Cargo за куриерски или колетни услуги, кетъринг, търговия на дребно или компании за поддръжка и ремонт. Бизнесът може да избира между отворено товарно легло или затворено товарно легло, в зависимост от тяхното предназначение. Освен че е устойчиво превозно средство, Bio-Hybrid предлага достатъчно пространство за транспортиране на стоки или материали, лесно се зарежда и разтоварва и премахва проблемите с паркирането.

Производството ще започне през второто тримесечие на 2021 година. Първите, които ще се предлагат на пазара, са  пътническият вариант в състояние да превозва двама души.  Доставките ще започнат през август 2021 г и ще се проведе в строг ред на поискване. Депозитът, който трябва да бъде авансиран, за да се получи Bio-Hybrid DUO, е 490 евро , което гарантира, че крайната продажна цена ще бъде 9 490 евро (с включен ДДС).