продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електромобили

City Transformer трансформатор на градския пейзаж

City Transformer не е просто компактно и стилно електрическо превозно средство. Той обещава да отговаря на името си – трансформатор на градския пейзаж. В свят, където пътищата и градските паркинги са задръстени от излишен трафик, той е гъвкавото и адаптивно решение, което обещава да даде на всички повече място за дишане. City Transformer е изцяло електрическо превозно средство, като неговите електрически мотори произвеждат не повече от 20 конски сили, за да достигнат максимална скорост от 90 км/ч и  в тесен режим (със прибрани колела) със скорости до 45 км/ч. Изграден е на гъвкава платформа за автономна готовност. Разполага със затворена кабина и места за сядане на водача и един пътник (разположение зад водачът).

https://i1.wp.com/www.jweekly.com/wp-content/uploads/2018/03/MEfoldingcars-car-e1522272680221.jpg?w=1000&crop=0%2C0px%2C100%2C667px&ssl=1

Малък, но въпреки това е пълен с невероятна технология, най-вече патентованата система за сгъване на колелата. Когато настроите автомобила в режим на шофиране, колелата се разширяват навън, за да създадат ширина, подобна на тази на обикновения лек автомобил. Това позволява по-големите скорости, (за които говорихме по-горе), при редовно шофиране. Когато пространството е по-тясно обаче, можете след това да приберете колелата обратно, което го прави достатъчно тесен, за да паркирате в пространства само за мотоциклети. Използвайки механизма, можете да преминете от 148 см ширина в режим на шофиране до  100 см  в режим на паркиране.

City Transformer — The First Electric Foldable Car in the World Coming Soon | by Maryam | DataDrivenInvestor

Тесният кръг на завиване от само 5,5 м също подобрява тази мобилност, позволявайки ви да маневрирате в наистина трудни места. City Transformer се захранва от литиево-йонни батерии с напрежение 48V и капацитет до 14 KWh, която е сдвоена с 15 kW електрически мотор. Това означава, че можете да зареждате напълно у дома за около 4 до 6 часа. Или за мълниеносните 15 минути, ако използвате бързо зарядно устройство в обществена станция за зареждане. Като електромобилът ще има обхват от около 150 километра. Без батерията колата ще е с тегло от 450 килограма.

Всички тези характеристики правят City Transformer подходящ за  плановете за изграждане на мрежа за  споделяне на автомобили. От City Transformer има за цел да стартира пилотен проект в Тел Авив, последван от избрани европейски градове. Електромобилът ще бъде пуснат на пазара и вече е достъпен за предварителна поръчка, с депозит от $ 180 . Настоящият основен модел на City Transformer  е на цена 13 000 щатски долара, включително батерия и ДДС.