продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

архитектура

Vipp Shelter за бягство към природата

Датският търговец на дребно Vipp създаде фабрично изработено от метал и стъкло, микро жилище от което е изпълнено с линията продукти за дома. Наречена,Vipp Shelter структурата от 55 квадратни метра е предназначена да служи като бягство от града и „станция за зареждане на батерии за хората”. Vipp Кабината се състои от правоъгълна кутия от метал и стъкло, която е издигната от земята с пилоти.

Shelter by Vipp

Две камери стърчат от покрива – едната от тях съдържа лек комин, а другата разполага с компактен спален таван. На основното ниво жилището съдържа кухня, трапезария, баня и дневна с камина. Стълба води до тясното спално таванско помещение, което има остъклен таван. Стъклото от пода до тавана осигурява гледка към терена, като същевременно служи като преграда между вътрешността и външността.

https://i.pinimg.com/originals/1a/4f/f9/1a4ff9434e921610a299260bcedc5dc8.jpg

“Природата е вездесъща в прозрачната си обвивка, но с физическа граница под формата на паралелни, плъзгащи се прозорци, които осигуряват подслон от природните сили ви осигуряват невероятно преживяване“, казва компанията. Жилището е оборудвано с продукти на Vipp, включително рафтове, мебели, осветление и спално бельо. Осигурени са дори дозатори за сапун и четки за почистване на тоалетни от Vipp.

Shelter by Vipp

Няма очевидна връзка между кош за отпадъци, кухня и навес, но влезте ли в малката хижа “философията на всеки, дълготраен, функционален предмет за всяка категория е въплътен във всички обекти, които виждате“, казва компанията. Оттеглете се в таванското легло на приюта, приберете се и заспивайте под нощното небе със саундтрака на гората. Подслона предлага доза цифров детокс, в стаята няма телевизор, но имате широк екран за природата.

Подслон от Вип

Преоткриите кулинарните си умения в напълно оборудваната кухня на Vipp и се насладете на вечеря край огъня. В помещенията ни няма фитнес зала или басейн, но можете да отидете да потичате в гората или да се потопите в митичното езеро Имелн на прага ви. Завита в успокояващия тъмен интериор на подслона, банята със сигурност ще добави спокойствие към вашия график. Подарете си релаксиращ душ и грижа за тялото.

http://cdn.bestdesignideas.com/wp-content/uploads/2015/10/The-modular-type-House-The-Vipp-Shelter-17-980x735.jpg

Спокойно скривалище ви очаква в шведските гори. Черна стоманена конструкция с всички необходимо и нищо повече. Шанс да излезете офлайн и да се свържете с природата. Всяко парче от тъмно оцветения интериор на подслона е внимателно подбрано, за да се съсредоточи върху важното – природата.

Сглобяема точно на север от Копенхаген, всяка кабина със стоманена рамка отнема шест месеца за производство и се инсталира от три до пет дни. Цената е 485 000 евро. Ако искате да пренощувате в Vipp Shelter то това ще ви струва от 1000 евро за 2 нощувки, максимум 2 възрастни.