продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Mody компактна мини къмпинг каравана

Въз основа на дългогодишен опит в работата с въглеродни влакна и фибростъкло, ModyPlast разработи Mody, леко ремарке за електровелосипеди, оформено като сълза, предлагащ подслон за ездача и евентуално на домашният му любимец. Предвид разнообразието от модели на електровелосипеди, ModyPlast предлага три версии на Mody: Touring, който е създаден за градски и външни улици; Trekking, който е добър за черни пътища и горски пътеки; и Outdoor, който може да премине през всякакъв неравен терен, независимо дали е в гората, на плажа или върху насипен чакъл. Разликата между трите модела е в гумите, като Outdoor носи дебели гуми на 26-инчовите джанти. Този модел се предлага и с по-висок просвет от другите два за по-лесно управление при неравен терен.

Camping: Wohnmobile für E-Bikes von Modyplast - Golem.de

„Всички наши каравани са изработени от леко фибростъкло или въглеродни влакна. Самата клетка е самоносещо шаси и е устойчива на усукване, при което не се нуждаем от носеща метална основна рамка. Те са проектирани да бъдат лесни за ремонт, така че с малко ръчно умение можете да замените всички части или да ги поправите сами “, обяснява ModyPlast. Така че това, което получавате, е „мини каравана“, която се движи върху алуминиево шаси, към която прикачвате теглича и оста. Когато стигнете до лагера, можете просто да застопорите ремаркето на земята с помощта на опорните крака и да имате собствена малка спалня.

Modyplast Pedelec-Wohnwagen - Klein und doch erwachsen - E-Bikes

В движение Mody може да носи до 50 кг, което означава, че можете да я използвате за теглене на други къмпинг аксесоари, като маса и столове, въдици, каквото и да било. Товароносимостта на мини караваната в  статично положение е 190 кг. Като за моделите Tourer и Trekking тежат 48 кг и докато  модела Outdoor тежи 50 кг. Ремаркетата са проектирани съобразявайки се с ограничението на ЕС за педелеци до 25 км / ч. Не е разрешено да ги закачате на бърз S-Pedelec или на скутер. Самата кабина е това, което бихте могли да определите като  най-основното. Тя е с дължина  208 см ширина 86 см  и височина 102 cм. и предлага място за матрак, получавате отдушник на покрива за подобрена циркулация, на въздуха на, прозорци отпред и отстрани на покрива, опори на долния ъгъл на краката,  малко място за съхранение от вътрешната страна на вратата, в оборудването също се включват дискови спирачки Shimano, също и 26-инчови джанти  които осигуряват стабилност и гладкост на движението както и светлини от външната страна, за да го направите лесен за движение.

По избор ModyPlast предлага сгъваема кухня охладители, вторичен прозорец, тента и слънчеви панели на покрива. Mody  не е евтин, той се предлага на цена от 4999 евро за моделите Touring и Trekking от фибростъкло и 6 999 евро, ако искате кабината да е изработена въглеродни влакна. Ремаркето за модела „Outdoor“ струва 5499 евро.