продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

къмпинг

Escapod Topo2 перфектен дизайн за компактни каравани

С цветни бои и топографски графики, Escapod на Торо е с един от най-добрят дизайн за  ремаркета с капковидна форма  на пазара от години, и изцяло новия Topo2 успява да изглежда още по-добре. Воден от почти натрапчивото желание непрекъснато да подобрява дизайна си, базираната в Юта фирма е добавила интелигентни нови функции към Topo през годините и сега разбива изцяло формата с напълно обновеният Topo2. Новото ремарке предлага композитна конструкция,  независимо окачване, соларен панел и много други подобрения, които го правят по-подготвен от всякога за пътуване. Escapod премахна рамката на корпуса, разчитайки на композитно тяло от едно парче. Той подсилва стените си от фибростъкло с PET пластмаса, за да осигури структурна твърдост, без да е необходима отделна рамка. Този метод води до превъзходно съотношение здравина / тегло, като тук теглото е 680 кг.

Escapod TOPO2 Off-Road Trailer | HiConsumption

Escapod допълнително подобрява хидроизолацията, като придава на Topo2 по-триизмерна форма със заоблени ъгли, които поддържат оттичането на водата в новата отливна система за дъждовни канали, която я насочва далеч от вратите и камбуза. Новата системата за окачване Freeride разполага със задно рамо с вграден комбиниран амортисьор / пружина на всяко колело. Това осигурява 12,7 см ход и изглажда пътуването значително, ограничавайки вибрациите. С пълен просвет от  58 см, ремаркето стои на 16-цолови колела, обвити в гуми за всички терени. Кухнята на задната врата на Topo2 добавя по-висококачествено оборудване, за да отговори на луксозния външен вид и спецификации на новото ремарке. Правоъгълната мивка Ruvati, която изглежда сякаш е излязла от персонализиран фургон от висок клас, избутва двукамерната печка ENO надолу върху плъзгача под плота.

Rugged Teardrop Trailer Review - Topo Series by Escapod

Пространството разположено вдясно осигурява удобен достъп до стандартния охладител Yeti 75 или по желание може да се сложи 60-литров ARB хладилник / фризер. Topo2 запазва многофункционалния шкаф над плота, вратата му може да изскочи и да се закачи отстрани на ремаркето за да стане външна маса. Escapod добавя  отопляема секциа във всяка врата, осигурявайки място за окачване на мокри дрехи или якета и прибиране на мръсни обувки преди влизане. Освен това оформлението на кабината изглежда доста подобно на оригиналния Topo, макар и с по-голям матрак с мемори пяна с дебелина 15 сантиметра, който се превръща в легло с размер 152 x 203 см.

The Composite Monocoque Topo2 is the smoothest and toughest Escapod camper trailer. - Fuentitech

Включени са още LED осветление, балтийски шкафове с бреза и четирисезонна система за контрол на климата с вентилатор / отоплител има и бойлер Truma Combi и климатик Fresair. Бордовото захранване идва от стандартна електрическа система със 100-Ah литиева батерия и 140 вата слънчева система, монтирана на люка, а командният център  Simarine осигурява отчитане на мощността на батерията, както и на вътрешната и външната температура и нивото на водата. Съвременен дизайн здрава конструкция множество опции при оборудването правят мини караваната едно от най-привлекателните предложения на пазара.  Разбира се, нов, основен дизайн означава и нова цена при Topo2 тя започва от $ 39 500.