продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

скеитборд

Hadean Carbon електрически борд за различни терени

Австралийската компания Evolve Skateboards продължава да прави иновации в индустрията за електрически скейтбордове, с нов дизайн, който размива границата между скейтборд и лично превозно средство. Наскоро представената серия Hadean се отличава с уникално в индустрията шаси, изработено от въглеродни композитни влакна, което осигурява на водачите по-голяма производителност, което води до увеличаване на скоростта и обхвата. Въглеродният композит е вид въглеродни влакна, съставени от малки парченца въглеродни нишки, които се притискат във форма при втвърдяване със смола. Този композит позволява да се формира по-разнообразна гама от форми с по-висока точност, спрямо традиционните въглеродни влакна Резултатът е Hadean Carbon без компромис по отношение на размера и елегантният нисък профил.

Hadean - Carbon Street– Evolve Skateboards USA

С батерия която има  капацитет от 43.2V / 16Ah и осигурява максимален обхват от 65 километра в зависимост от терена.  Батерията се зарежда  за 4 часа, докато двойните персонализирани безчеткови мотори с мощност 3000W всеки, постигат скорост от 50 км/ч на равен терен с което бордът прави рязък скок спрямо предходните модели. Двата  мотора   осигуряват достатъчно мощност, за да се справят и с най-стръмната улица в света с лекота, тъй като Hadean е в състояние да се изкачи по наклон от 35%. Evolve си партнира с най-добрите производители на компоненти, за да разработи серията Hadean с най-висококачествените налични материали и технологии, за да увеличи производителността и надеждността на контролера на батерията и двигателя. Това позволи 37% увеличение на капацитета на батерията и четири пъти по-висока производителност спрямо предишната серия. 

Бордът включва и още една първа за индустрията иновация, вентилационни отвори, които помагат да се поддържа вътрешната електроника хладна. Фрезования алуминий създава прецизни двойноoребрени канали за максимално разсейване на топлината, поддържайки електрическата мрежа хладна и ефективна. Hadean Carbon има дължина на палубата от 100 см. Неговите уретанови колела са съвместими с комплектите за преобразуване за всички терени Evolve и са изградени от прецизни керамични лагери. Дъската тежи 12,3 кг и има максимално натоварване от 100 кг. Налице е система за регенеративно спиране с плавно зацепване и регулируеми спирачни криви.

Дистанционното управление Phaze осигурява интуитивно ускорение и спиране чрез двойния си дизайн на спусъка и го обвива в здрава алуминиева рамка. Фрезираната алуминиева рамка с създава гръбнака на контролера, укрепвайки го с конструкция, която има за цел да създаде дистанционно, което отговаря на нуждите на най-хардкор състезателите. Дистанционното управление също така предлага множество интелигентни функции като контрол на скоростта, регулиране на светлината и диагностика на платката. Данните ви за пътуване в реално време се показват на пълноцветния LCD дисплей. С четири скоростни режима можете да настройте контролера си да отговаря на нивото и уменията ви. От крейсерски живописни пътеки до преки пътища през огромни полета, настройката All Terrain ще се справи със всяка повърхност, която и зададете. Цената на Hadean Carbon 2 в 1 е 3149 щатски долара.