продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Tris Bike електрически накланящ се трайк

Базираната в Италия  компания Tris излезе с нова иновация за колоездене, която според тях може да завладее света. Наричат ​​го Tris Bike. Това е иновативен и наистина уникален високоефективен накланящ се електрически триколесен електровелосипед, който е създаден с изключителна цел за  наслада. Придайте на пътуването си изцяло нов ъгъл на спортна иновация с това бързо, стабилно и приятно превозно средство. TRIS се захранва от технологията ZEHUS: безчетков мотор, батерии и иновативна 4-сензорна система като всичко това е  интегрирано в задната главина с размер с 180 мм и ширина 120 мм. Моторът е с мощност от 250W и е подпомаган от система за регенериране на кинетична енергия (KERS), която събира енергия и презарежда батерията  при спиране.

Tris Split is a fully equipped tilting e-bike which can be split in two parts.

Моторът позволява достигането на скорост до 25 км/ч. С капацитет на батерията от 30V Li-ion 160 Wh и тегло от само 3 кг, всичко в един хъб има най-високото съотношение енергия / тегло на пазара. Батерията има живот до 1000 цикъла на зареждане  като се зарежда за 3 часа със зарядно устройство и осигурява изминаването на до 30 километра в пълно  педално асистиране. Режимът на работа на двигателя ZEHUS е много интуитивен: веднага щом започнете да въртите педалите, двигателят ще започне да подава енергия! TRIS е тип накланящ се велосипед. Това означава, че когато завъртите, той се навежда навътре в кривата, като традиционен мотор, който има само едно предно колело. Предни колела да се наклонят до 30 градуса спрямо хромираната стоманена рамка. Те могат също да завиват на максимум 60 градуса от двете страни, като придават на трайка относително тесен радиус на завъртане.

Когато спират, водачите могат да използват лост на кормилото, за да блокират накланящия механизъм – това поддържа предните колела вертикално изправени, така че трайкът остава изправен, без да е необходимо колоездачите  да поставят краката си на пътя. Функцията за накланяне позволява на Tris Bike да се придвижва през тесни градски препятствия и да маневрира с прецизност, където другите биха били принудени да забавят, или спрат.  Безплатно приложение Bitride-MyBike (поддържа се с iOS и Android) и свързване на мотора към телефона ви чрез Bluetooth, за да определите нивото на електрическа помощ, как да управлявате данните за пътуването си и да използвате GPS проследяване (дори за намиране на откраднатият трайк!) Приложението също така уведомява, ако нещо не е наред със системата, като обяснява какво да се прави в този случай.

Другите стандартни функции включват предни, централни и задни багажници, захранвани от батерии предни и задни светлини и калници на трите колела. Купувачите могат да изберат и по-скъп модел Split, който се разглобява на две секции за пътуване, или по-евтина не моторизирана версия Light. Като обобщение TRIS BIKE е високоефективен накланящ се електрически мотоциклет, разработен, за да направи ежедневното пътуване удоволствие. Неговият иновативен дизайн с 3 колела е в състояние да съчетае висока маневреност и бързо завиване с комфорт и пълен контрол на карането. Електровелосипедът тежи 30 килограма като има  максимална товароносимост от 110 килограма. Трайкът се предлага на пазара с цена от 3500 USD за Tris split.