продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

скутери

BMW CE 04 футуристичен електрически скутер

BMW показа най-новия си електрически скутер, CE 04. Той се разработва от известно време и съдържа някои интересни функции и  изглежда доста футуристичен. Скутерът може да постигне  от 0 до 50 км / ч за 2,6 секунди. Има възможност за зареждане с  бързо зарядно устройство. Налице е контрол на сцеплението и различни  режими на каране. Разглеждайки  външният вид на серийното BMW CE 04, той изглежда доста футуристичен, носейки подобен дизайн като на концепцията.  Той има компактна предна част, големи странични панели и  опашна секция с подобна на пейка седалка. BMW също е включил отделения за съхранение в скутера. Те са разположени отстрани, както и отпред. Има и вентилирано отделение за мобилно зареждане с USB порт за зареждане тип-C.

CE into the future: BMW CE 04 electric scooter unveiled | MCN

BMW CE 04 използва синхронен двигател с постоянен магнит с течно охлаждане. Скутерът се предлага с постоянна мощност до 15kW, докато максималната мощност достига 31kW. или 42 конски сили. и позволява достигането на максимална скорост от 120 км / ч. и въртящ момент от 62Nm. Това трябва да направи  скутера с лекота да се справя както с градски, така и с магистрални пътувания. Литиево-йонната батерия е с мощност 8,9 kWh,(60,6Ah) BMW твърди, че скутерът може да измине 130 км с пълното зареждане. Батерията може да се зарежда от 0 до 100 процента за 4 часа и 20 минути, като се използва стандартен контакт. Бързото зарядно устройство от 6,9kWh обаче намалява това време до 1 час и 40 минути. BMW CE 04 включва три режима на каране „ECO“, „Rain“ и „Road“ като стандарт. Допълнителният динамичен контрол на сцеплението и динамичен режим на пътуване се предлагат като допълнителна екстра, което позволява на скутера да ускорява с още по-бързо темпо.

https://www.electrive.com/wp-content/uploads/2021/07/bmw-ce-04-01.jpg

Най-ярката част от видимия външен вид е 10,25 инчовият TFT дисплеи с вградена навигация по карта и пълна свързаност със смартфона. HD резолюцията на екрана и гигантските пропорции означават, че могат да бъдат избрани всякакви комбинации на дисплея, включително разделяне между нормалните функции за каране и навигация или медия. Отпред двойна дискова спирачка осигурява сигурно забавяне, подкрепена от еднодискова система отзад. В допълнение, BMW Motorrad ABS осигурява високо ниво на активна безопасност. ABS Pro, които се предлага като допълнителна екстра, отива още по-далеч като с помощта на сензор контролира и спирането при завои, като по този начин предлага възможно най-голяма безопасност.  Повишена стабилност при каране се постига и с  контрол на приплъзване посредством ASC (автоматичен контрол на стабилността).

https://images.summitmedia-digital.com/topgear/images/2021/07/08/bmw-ce-04-launch-specs-features-20-1625709564.jpg

Мощни LED осветителни тела  са навсякъде. Адаптивни фарове Pro и светлинни функции като заводска опция.  С Headlight Pro  мотоциклетистът се възползва от допълнително подобрено осветяване на пътя при завиване за още по-безопасно каране през нощта. Новото BMW CE 04 олицетворява новото, ориентирано към бъдещето форма на градска двуколесна мобилност и в своя дизайн, включваща иновативен стил, който буди емоции за тази нова технология на задвижване което незабавно идентифицира скутера като член на BMW семеиството. Цената на CE 04 започва от $ 11 795, а  от BMW казват, че ще влезе в продажба през първото тримесечие на 2022 година.