продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

веломобили

DryCycle напълно покрит електровелосипед

Карането на колело е отлично за тези, които искат да създадат по-здравословен начин за пътуване до работното място. Също така е чудесно, ако искате да намалите въздействието си върху околната среда. Един от най-лесните начини да осъществите това се нарича DryCycle. Този четириколесен, напълно затворен,електровелосипед  с вид на малка електрическа кола ви позволява да стигнете до мястото, където трябва да отидете при всякакъв вид време. Можете да използвате DryCycle навсякъде, където бихте използвали нормален велосипед, и няма да имате нужда от шофьорска книжка за него.  Тялото на DryCycle е изработено със заварена алуминиева рамка, завършена със противоударни зони. Мини колата е преминала краш тестове. Съгласно, резултатите показват изключително нисък риск от претърпяване на травма на главата при челен сблъсък.

Ездачите влизат и излизат от DryCycle чрез повдигане или спускане на шарнирния му покрив от прозрачен поликарбонат DryCycle се захранва от 250-ватов мотор Shimano Steps E8000 с въртящ момент от 80 Nm това му позволява да постигне максимална скорост от 25 км/ч. Електровелосипеда има дросел от вида, който ви позволява да ускорите до 6 км / ч, това е законно разрешено за педално асистирашите велосипеди. Това означава, че можете да потеглите, без да се налага да натискате прекалено силно, за да преодолеете първоначалната инерция, необходима за движението му, понякога е полезно при наклони или далеч от светофарите. След 6 км / ч дроселната клапа не прави нищо и можете да въртите до 25 км/ч в час с мотора, който ви помага. Батерии са две Shimano BT-E8020 504wh (общо 1kwh) за захранване на двигателя, давайки обхват от 80 километра при педално асистиране. батериите ще издържат 1000 цикъла на зареждане без значителни загуби на мощност.

Също така  има една батерия от 870wh която спомага за други функции като светлини, контакти и кормило с отопление.  Системата за превключване, задвижвана също от Shimano, ви позволява да превключвате между 11 различни предавателни числа. Паркирането е възможно с DyrCycle благодарение на задната предавка, което улеснява движение на велосипеда назад.  Цялото превозно средство тежи около 120 килограма, като максималният полезен товар за ездач и товари. също е 120 килограма. DryCycle е конструиран както с предно, така и със задно окачване, кормилно управление се осъществява от странично разположени лостове. Спирането е поверено на хидравлични дискови спирачки за по-плавно возене. Левият спирачен лост задейства двете задни спирачки, а десният спирачен лост задейства и двете предни спирачки.

Стандартно всички DryCycles се предлагат с два въздушни нагревателя  за вентилатори, монтирани под предното стъкло. През зимата тези нагреватели  ще доставят 300 вата топлина доста бързо в кабината през лятото само вентилаторите ще служат за охлаждане. Ездачите влизат в кабината през дистанционно управляваната електронна ключалка на кокпита. За тези, които искат да добавят звънци, нагревател и чистачка на предното стъкло се предлагат като допълнителни опции можете дори да изберете отопляема седалка. Цената на която се предлага DryCycles е £ 14 995.