продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

на вода

Quadrofoil Q2S Електрическа лодка на подводни криле

Някои може да спорят, че всъщност не летите, но след като изпробвате това изцяло ново и вълнуващо водно изживяване, ще видите, че определено се чувства така! Quadrofoil, предлага изцяло ново усещане, което ще предефинира всичко, което сте мислили, че сте знаели и сте преживели в разходките с лодка. Електрическият, енергийно ефективен плавателен съд Q2S, проектиран от Quadrofoil, е оборудван с повече мощност, по-голям обхват и по-вълнуващо изживяване от предходният модел. Компанията твърди, че този интригуващ плавателен съд използва чиста технология, екологичен  е и не отделя никакви вредни емисии във въздуха и водата. Корпусът на Q2S е изработен от подсилена със стъкло пластмаса и използва подводни крила отпред и отзад на лодката  които повдигат при движение плавателният съд.

Q2S Quadrofoil

Форма на корпуса на тримаран, може да предложи стабилност, хидро и аеродинамика, плюс стабилно  управление дори когато „Q2S“ е във въздуха. Модерен 5,5 kW извънбордов двигател, съчетан с две 5,2 kWh батерии, ви осигурява невероятен обхват до 80 км. Батериите могат лесно да се зареждат за 3 до 4 часа използвайки стандартния 220V контакт или специално зарядно устройство, предоставено от Quadrofoil което прави Q2S един от най-енергийно ефективните плавателни съдове на пазара със средни експлоатационни разходи доста под 1 € на час. Q2S ви предлага повече мощност и скорост до впечатляващите 40 км / ч. Патентованата кормилна система позволява на водача да завърти и четирите подводни крила (задните крила могат да се обърнат срещуположно на предните крила), което поддържа плавателния съд хоризонтален и осигурява стабилност по всяко време.

Quadrofoil Q2S Electric Limited Edition - SUPREMARINE

Всяка част от подводните криле е изработена така, че да следва естествения воден поток, осигурявайки оптимална стабилност, контрол и ефективност. Тази стабилност в управлението осигурява гъвкавост и функцията „Go-Kart“, която предоставя вълнуващо управление. Едновременното управление на четирите крила и  мотора придава на лодката впечатляващ радиус на завои от 7 метра. Уникалните подводни крила със С-форма позволяват на Q2S да се издигне над повърхността на водата с малко над 12 км / ч и да прорязва вълните с пълна лекота.

Quadrofoil Q2S Electric Limited Edition - SUPREMARINE

Потребителският интерфейс на Quadrofoil е невероятно интуитивен и лесен за използване. Интерактивният цветен сензорен дисплей (вграден във волана който от своя страна е вдъхновен от формула 1) е предназначен за стартиране на кораба, задаване на характеристики на движение и за показване на цялата необходима информация за лодката и пътуването ви в реално време. Всяка информация, от която се нуждаете, е на една ръка разстояние. Q2S тежи около 335 кг и може да превозва двама ездачи, всеки с тегло до 75 кг. Quadrofoil Q2S се предлага със цена от 34 980 евро.