продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електро мотоциклети

Zero FXE перспективен градски електро мотоциклет

Новият Zero FXE има елегантна, модерна естетика, която изглежда също толкова вълнуваща, колкото и неговите характеристики. Той има отличителен, почти индустриален корпус, заедно с най-новите и най-добрите технологии. Zero FXE предоставя характеристиките на дизайна, технологията и опита на возене, които се очакват от мотоциклета в бъдещето.  Отвъд елегантната си индустриална стойка, FXE е снабден с Zero 75-5 въздушно охлаждан,с вътрешен постоянен магнит безчетков електродвигател с 34 kWh, способен да произвежда 46 к.с. и 106 Nm въртящ момент, с възможност да достигне  скорост от 137 км / ч. Моторът притежава 3-фазен безчетков контролер с регенеративно забавяне, способен да генерира енергия при всяко спиране.

Литиево-йонната батерия от 7,2 kWh може да ви пренесе около 160 километра с едно зареждане, според Zero, при условие, че просто обикаляте ципа из града. (Язденето по магистрала с по-висока скорост ще съкрати този обхват.) Време за зареждане от стандартен контакт е 9,7 часа. Двигателят е практически безшумен, няма предавки и той ускорява незабавно и без никаква пауза, докато не достигне най-горния край на неговия диапазон от скорости. Компонентите на окачването са на Showa отпред вилката позволява  движение от 17,8 сантиметра, докато отзад окачването има ход от 22,7 сантиметра. FXE е оборудван и с ABS на Bosch Gen 9. И ако сте груби със задната спирачка, можете лесно да почувствате как ABS натиска педала.

Що се отнася до инструментариума, FXE разполага с 5-инчов TFT сензорен дисплей, на който обикновено излизат измервателните уреди и се контролира от операционната система Zero’s Cypher II, която се свързва с телефона ви чрез Bluetooth. Това ви позволява да контролирате всички настройки на мотоциклета като персонализиране на въртящия момент, максималната скорост и други характеристики на производителността в режимите на каране, както и настройка на характеристиките за управление на батерията, наред с други настройки.само с едно натискане на бутон в приложението   Zero. FXE е доста лек за градски мотоциклет, тежащ само 135 килограма и има товароносимост 150 килограма. Цената на която ще се продава Zero FXE  е  $11 795 .