продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

Sony LSPX-S3 стилен високоговорител в стил лампа

Sony представи уникален нов безжичен високоговорител, наречен LSPX-S3 Glass Sound Speaker. Както подсказва името, той разполага с голяма стъклена тръба, която вибрира, за да генерира 360 градуса звук, високоговорителят потдържа Bluetooth свързаност както и стандартите за стрийминг с високо качество LDAC, вградено осветление и др. LSPX-S3 е елегантен и рационализиран високоговорител, който безпроблемно се слива с всяка среда. С кристално чист звук и уникален режим на трептене на свещи, този високоговорител е проектиран да създаде привлекателна атмосфера, която осигурява невероятно качество на звука.  LSPX-S3 използва усъвършенствана технология за вертикално задвижване, където три задвижващи механизма които дискретно се закрепват към края на органичното стъкло, вибрирайки  в органична стъклена тръба, за да произвеждат ясни и мощни високи тонове равномерно във всички посоки.

Sony Unveils A New Variation Of Its Lamp-Like Portable Speaker Series – Cibai Kia

Независимо от музикалния жанр, високоговорителят предлага прецизност, като същевременно доставя широко разпространение на звук с равномерна дисперсия на силата на звука. Благодарение на вградения 46-милиметров високоговорител за средния бас, подсилен с пасивно подобрение на радиатора в основата за ясни нотки от нисък клас и „Режим за усилване на басите“ за по-ярък звук, LSPX-S3 предлага достатъчно качество на звука, за да се хареса на всеки музикален вкус. Стъклената тръба функционира и като светлина, която може да се използва за осветяване на стая през деня или като нежен таймер за сън през нощта. Потребителите могат да му се насладят в режим на свещ, който осигурява фино осветление, което мига като свещ, ярък режим за обща употреба или деликатен режим за навиване през нощта.

Sony LSPX-S3 Glass Sound Speaker passes FCC certification - FCC ID AK8LSPXS3

Потребителите дори могат да синхронизират светлината, за да пулсират нежно във времето с музика. Той се предлага с 32 нива на контрол на яркостта, които могат да се контролират чрез сензорен бутон отстрани. Основата на LSPX-S3 е в минерално сребрист цвят със сатенено покритие, което се отличава с дъно от плат. Финият дизайн, гладка повърхност и висококачествено метално покритие гарантира, че високоговорителят се вписва без усилие във всеки дом. „Независимо дали се използва като спокоен таймер за сън за спалнята или за осветяване на хола през целия ден, стилният и изтънчен дизайн се вписва безпроблемно във всяка среда“, описва Sony. Високоговорителят поддържа поточно предаване на аудио с висока разделителна способност от устройство с източник LDAC Bluetooth.

Sony's latest speakers look like old-fashioned lanterns - Fuentitech

LDAC поддържа няколко скорости на предаване според свързаните устройства и позволява предаване с максимална скорост на предаване от 990 kbps (приблизително три пъти повече данни от конвенционалното Bluetooth SBC аудио).  Sony LSPX-S3 поддържа свързване на два стъклени високоговорителя заедно, за да се даде възможност за стерео звук, и има USB-C порт, в случай че потребителят иска да възпроизвежда музика през жица. Животът на батерията се оценява на 8 часа с едно зареждане и може да бъде включен директно към устроиство за непрекъснато слушане. Sony LSPX-S3 ще бъде достъпен за закупуване през август 2021 г. и ще бъде на цена от $ 349,99