продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електро мотоциклети

Davinci Tech DC100 футуристичен електро мотоциклет

Китайският технологичен стартъп Davinci Tech работи усилено през последните седем години, проектирайки първото си електрическо двуколесно превозно средство, насочено към осигуряване на най-безпроблемното, безопасно и приятно електрическо мотоциклетно изживяване. Прототипът на компанията е преминал през редица преработки, подобрения и ревизии, преди да се превърне в готов за производство модел, известен като DC100. Електрическият мотоциклет е описан като „робот на две колела“ благодарение на безброй сложни електронни функции и сензори, предназначени да го поддържат възможно най-безопасен и ефективен. Всички тези функции, както и батериите и задвижването на мотора, се намират под обемната каросерия, която придава на DC100 неговата футуристична естетика. DC100 се движи върху шаси от монококова алуминиева сплав. Той има едностранно монтирано към окачването задно колело.

This self-balancing electric motorcycle will follow you around

По отношение на производителността DC100 има  мотор на задната главина с максимална мощност от 100,75 kW и върхов въртящ момент от 850 Nm. с което може да съперничи на производителността на 1000 кубиковите му бензинови колеги. Мотоциклетът се захранва от тройна литиева батерия от 17,7kWh, с висока енергийна плътност. Получавате време за ускорение от 0 до 100 километра в час  за 3 секунди, и максимална скорост от 200 км / ч. Двигателят на главината осигурява максимална мощност от 135 к.с., докато батерията е оптимизирана за очакваният обхват от 357 километра. Бързото зареждане с постоянен ток от ниво 3, доставя 0-100% заряд за около 30 минути. Характеристиките включват контрол на подпомагане при стартиране на наклон (HAC), регенериране на енергията при спиране и подобрено балансиране при спускане,  Електро мотоциклета  позволява при стартиране се движите от място с  висок въртящ момент, дори под наклон, което гарантира, че мотоциклетистите могат лесно да оптимизират както баланса, така и възстановяването на енергията.

https://i.pinimg.com/originals/dc/92/45/dc92454510e22327c407654397898be4.jpg

Включени са и  контрол на сцеплението и комбинирано спиране за максимална спирачна мощност, асистент за заден ход.  В режим на задвижване, ако освободите спирачката, мотоциклетът пълзи напред бавнос 7 км / ч, за да осигури „плавен“ старт. Когато го включите в задна предавка, DC100 се движи бавно назад с висок въртящ момент,   Така че той получава помощ при изкачване, както и автоматично спиране на двигателя като част от неговата функция за подпомагане при спускане. DC100 използва жироскопични сензори за определяне на фактори като стъпка и ъгъл на наклона. Когато е на наклон, DC100 открива ъгъла на наклона и прилага Асистент за контрол при стартиране на наклон. Когато карате надолу, DC100 регулира скоростта си, за да оптимизира баланса и възстановяването на енергия.

Davinci Dynamics Unveiled Two Futuristic-looking Electric Motorcycles | SHOUTS

Но най- интригуващите функции са изброени като „предстоящи:“ възможности за самобалансиране, разпознаване на цели и дистанционно управление. Davinci обещава, че DC100 „ще може да се балансира сам“ и „автоматично да следва целта“, оттук и обещанието, че може да стане ваш „спътник при джогинг“. Идеята, предполага се, е, че при дистанционното следване никога няма да се движи по-бързо, отколкото в споменатия по-горе режим на пълзене, при 7 км / ч. Приложението за смартфони на DC100 може да получава информация за състоянието на електро мотоциклета в реално време, да геолокатира и да поддържа надстройки на системата на мотоциклета чрез FOTA (Firmware Over-The-Air). Докато се вози, той интегрира навигация по карта, без да се налага да превключвате приложения. Наи-общо казано вашият  телефон е ключът включително  и вашият дисплей. Това означава, че състезателите трябва да използват приложението Davinci за настройки и статистика и телефона си, за да ги визуализират, включително скоростта. Те също биха използвали този метод за дистанционно управление, когато и ако той стане достъпен. Предварителните резервации за Davinci DC100 са отворени чрез официалния уебсайт на компанията. Da Vinci DC100 е наличен за предварителна поръчка сега на стойност 27 500 долара.