продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

Revolve air компактен и портативен сгаваем инвалиден стол

С инвалидна количка, която революционизира пътуването за своите потребители. Това предвижда Андреа Моцелин, основател и изобретател на сгъваемата инвалидна количка  Revolve air. Комбинирайки безопасен и здрав дизайн със сгъваеми колела, продуктът може да се сгъне, за да отговаря на стандартните размери на ръчния багаж, използвани универсално от авиокомпаниите. Това означава, че потребителите на инвалидни колички вече няма да се налага да се регистрират в собствените си инвалидни колички и да разчитат на помощ от летището по време на пътуването си, връщайки свободата, която много от нас приемат за даденост. Revolve air има за цел да даде пълна нова независимост на всички активни потребители на инвалидни колички, които ежедневно пътуват.

Това означава, че няма повече нужда от чекиране на инвалидната количка на летището часове преди полета, с риск от повреда на ценния и необходим стол. Няма повече чакане при доставката на багажа. Няма нужда да съхранявате инвалидната количка в голям багажник на автомобила, което предоставя на собствениците на Revolve air  свободата да шофират малки коли или да вземат налични таксита. Плюс по-малко нужда от помощ по време на пътуването за повече свободата да пътувате леко и ефективно. Това е истински пробив, който може да има освобождаващ ефект върху онези, които трябва да използват инвалидни колички.

https://www.axismag.jp/axismag-admin/wp-content/uploads/2021/02/10_REVOLVE-AIR_WHEELCHAIR_FOLDED_ANDREA-MOCELLIN_2021-1440x765.jpg

Ключова характеристика на Revolve air включва революционни 24-инчови сгъваеми колела. И двете колела могат да се сгънат по протежението една и съща главина заедно със седалката и облегалката, гарантирайки компактност и транспортируемост. Самото колело се отличава с централна главина, шест сгъваеми алуминиеви конструкции, които заемат мястото на традиционните спици, и алуминиева джанта, разделена на шест взаимосвързани секции, всяка от тези секции е облечена по своята дължина от гума, пълна с пяна. Заключващ механизъм в главината поддържа цялото нещо сигурно под формата на конвенционално колело, когато се използва. След като дойде време за прибиране на колелото обаче, освобождаването на този механизъм позволява на двете страни на главината да се разделят една от друга, така че спиците  и секциите на джантите могат да се сгънат и да се разположат между тях – нещо като ребра на чадър.

https://assets.newatlas.com/dims4/default/2f79db7/2147483647/strip/true/crop/1191x796+0+0/resize/2382x1592!/format/webp/quality/90/?url=http%3A%2F%2Fnewatlas-brightspot.s3.amazonaws.com%2Fc9%2F07%2F3aeeae8549768a296e5b3985c906%2Frevolve-air-wheelchair-folding-and-unfolding-animation-andrea-mocellin-2021.gif

Инвалидната количка се сгъва за същото време като стандартната сгъваема инвалидна количка, но спестява до 60% повече пространство, което я прави идеална за пътувания със самолет или други видове транспорт. Това също означава, че столът може лесно да се съхранява в малки багажници, пътническата седалка на компактен автомобил или дори в багажното отделение на самолета. Отварянето или сгъването на инвалидната количка е просто действие, което не изисква нищо сложно и никакви подвизи от сила.  Специалните сгъваеми колела дори придават на инвалидната количка атрактивен и футуристичен вид. Първите прототипи трябва да бъдат готови за тестване и сертифициране до 2022 г.