продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

батерии

HydraCell Cube практична акумулаторна батерия с вода

Представяме ви HydraCell Cube, първата практична горивна клетка, активирана със вода. В извънредни ситуации HydraCell Cube е проектиран да работи навсякъде, като просто добавяте солена вода. Едно от най -големите разочарования при конвенционалните батерии е, че те се изтощават с времето. Разбира се, някои са презареждащи се, но нямате време за зареждане. Имате нужда от енергия сега. Тогава просто имате нужда от HydraCell Cube. Ето как работи батерията. Кислородната клетка е сърцето на системата. Потапяйки HydraCell във вода, за 10 до 15 секунди, се навлажнява импрегнирания със сол мостов материал, който създава връзка между магнезиевата сърцевина и кислорода във въздуха, като инициира електрохимична реакция, която освобождава електрони. Тези електрони се събират от патентования катод на въглеродна мембрана и се преобразуват в използваема DC мощност.

Когато се съхранява добре запечатан и сух, нов HydraCell може да се съхранява в продължение на 25 години или повече. Когато е необходимо за използване, те се активират до пълен капацитет, като просто се потопят във вода за 10 до 15 секунди, за да хидратират материала на моста. След като се активира, HydraCell работи непрекъснато под натоварване, изисквайки само периодична повторна хидратация. Мостовите слоеве на клетката са импрегнирани със сол. След първите няколко потапяния, ако е необходимо към края на живота на клетката, потапянето в топла до гореща вода ще улесни оптималната реакция и ще поддържа пълния капацитет на мощността. Една клетка ще ви даде приблизително 200+ часа енергия. Това означава 200+ часа включено светлинно време.

Първите потапяния могат да бъдат в прясна вода, тъй като горивната клетка е предварително заредена със сол. След това време трябва да преминете към солена вода. Това може да бъде океанска вода или готварска сол в чешмяна вода (5% разтвор). Това е приблизително 5 грама сол в 95 мл вода. Или приблизително 50 грама сол и 950 мл вода ще направят 1L 5% разтвор. Обикновено HydraCell ще трябва да бъде сменен след повече от 200 часа време на работа. Ако изпитвате слабо осветление или постоянно се налага да потапяте енергийната клетка, може да се наложи да бъде сменена.

Винаги бъдете готови дори в най -различните среди. Презареждайте фенери, мобилни телефони, радиооборудване и други, без да се притеснявате, че ще намерите електрически контакт.  HydraCell има редица конфигурации на горивни клетки, започващи от 1,5 волта с 2 ампера, а други надвишават този изход в зависимост от приложението, като може да зреди до 10 смартфона на един комплект сменяеми анодни плочи или до 75 зареждания на смарфони за една  горивната клетка.  Cube има и стандартен USB порт за зареждане и 2,6 мм DC Out порт за захранване на различни малки устройства.  Кубът има две сменяеми анодни плочи, които осигуряват часове DC захранване и зареждане. След края на жизненият си цикъл остатъкът от Hydra-Cell е изцяло биоразградим. HydraCell Cube се продава  на цена от 52 евро.