продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

тротинетки

Drezina интересна тротинетка с находчиво задвижване

Drezina е напълно механично превозно средство с иновативен задвижващ механизъм и лека конструкция. Тежи 8 килограма и може да достигне до 25 км/ч. Drezina е напълно механичен тротинетка с иновативен задвижващ механизъм. Това е красива странна комбинация от скутер, скейтборд и велосипед и не използва енергия освен тази на ездача, което го прави абсолютно екологичен. Човек просто трябва да прехвърли теглото си от крак до крак върху надлъжно разположена педална плоскост. Механизмът за задвижване е скрит в предната вертикална част на тялото. Вериги, свързани към краят на педала предава въртящ момент към предните колела. За да завиете наляво или надясно, просто наклонете тялото си (или кормилото) към желаната посока. Предните и задните колела се завъртат едновременно, което значително намалява минималния радиус на завъртане и прави Drezina   много маневрена и привлекателна.

Снимка на Drezina.

Две колела отпред и още две  на задната част го правят стабилен и лесен за каране не се изисква допълнително балансиране.  Не е необходимо много време за да се справите с управлението на скутера, обикновено това отнема по-малко от минута. Drezina е сгъваема и компактна. Тя е два пъти по-лека от най-лекия електрически скутер на пазара днес, така че можете на практика го вземете навсякъде със себе си метрото, до магазина, в кафенето, или до офиса. Drezina предлага перфектната възможност да практикувайте ежедневно безвредни и физически дейности с ниско натоварване – удобно алтернатива на управлението на т.нар „Пандемия от затлъстяване“ в развитите страни. Налични са два размера: Drezina MAX е предназначен за всеки с височина поне  120 см. Товароносимостта му е 100 кг има по-голям педал, шаси и по-високо монтиран кормило в сравнение с  Drezina MINI, предназначена за деца – от 3 до 8 години с височина поне  90  см. която същото има товароносимост до 100 кг.\

Снимка на Drezina.

Drezina е изработен от, двустепенен закален алуминий. Всички малки части са изработени от стомана или алуминий сплав, използвана от авиоиндустрията. Дъската е  изработена от шперплат, залепен под високо налягане, със сърцевина от по-леки дървесни видове и довършителни слоеве от дъб или бук. Има нехлъзгащо се покритие върху горната повърхност. Предните колела са с диаметър от 200 милиметра с полиуретаново покритие, подобно на задните колела които са с диаметър 70 милиметра. Дръжките са изработени от неопрен и, ударно устойчив и издръжлив алуминий. Меки, с пореста повърхност и голям диаметър, осигуряват стабилност, комфорт и здраво захващане. Без подхлъзване и изпотени длани. Спирачната система е проста, надеждна и ефективна.

Спирачният апарат е монтиран на задните колела, осигуряващи допълнителна безопасност. . Активиран чрез метален шнур от стандартен спирачен лост монтиран на дясната страна на кормило, като използваните в велосипедите. Задните колела играят ролята на спирачни челюсти, така че няма части за подмяна или поддръжка. Механизмът на сгъване  осигурява надеждно  фиксиране на кормилото в и двете позиции. Drezina е интересен продукт с находчиво измислен начин за задвижване който ви помага да се предвижвате без да израсходвате много енергия. За сега продуктът е част от кампаниите за обществено  финансиране на Indiegogo. Като се предлага на цена от 349 долара  с 44%  отстъпка от пазарната цена  629  долара.