продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

въздухо пречистватели

IKEA STARKVIND елегантен пречиствател на въздух

IKEA продължава да предоставя решения, които дават възможност на хората да пречистват въздуха в домовете си. С цел да комбинира високоефективни решения за пречистване на въздуха с дизайн и технологията на IKEA Home smart.  IKEA пуска първия интелигентен пречиствател на въздух STARKVIND. От октомври 2021 г. пречиствателят на въздух ще започнат да се предлагат в каналите за търговия на дребно на IKEA. Става въпрос за подобряване на живота в дома чрез комбиниране на солидните знания за обзавеждане на дома на с цифрови решения и технологии. Пречиствателят на въздух STARKVIND е предназначен за вътрешна употреба и е оптимизиран за размер на помещението до 20 квадратни метра.

Llega el primer purificador de aire inteligente de Ikea

Може да се използва самостоятелно, но когато е свързан към устройството TRÅDFRI, интелигентният пречиствател на въздух може да се управлява с приложението IKEA Home чрез телефон или таблет.  Пречиствателят на въздух STARKVIND има пет различни скорости на вентилатора и диапазон на шума между 24 до 53 децибела. Скоростите на вентилатора могат да бъдат зададени индивидуално или автоматично чрез автоматичен режим, В автоматичен режим той ще регулира скоростта на вентилатора в зависимост от количеството на частиците с големина PM2.5 във въздуха, посредством вграденият сензор за качество на въздуха.

IKEA's new Starkvind air purifier can transform into a coffee table | TechRadar

STARKVIND  се предлага се в две версии, вграден в масичка за кафе, както и в стандартен самостоятелен пречиствател. Пречиствателят на въздух има система с 3 филтъра. Предварителният филтър улавя големи частици като коса и прах. Филтърът за отстраняване на частици е оптимизиран, за да филтрира приблизително 99,5% от по -малки частици във въздуха, като частици PM2,5 (до 2,5 микрометра големина), прах и цветен прашец. Филтърът за пречистване на газ абсорбира различни газообразни замърсители като формалдехид и други летливи вещества като намалява неприятните миризми от пушене и готвене.

Ikea launches new HomeKit-compatible smart air purifier - dataunet

Освен това потребителите могат да следят текущото качество на въздуха в помещението чрез приложението на IKEA, за да видят как работи въздушният филтър. Пречиствателите на въздух са чудесен начин за почистване на въздуха във вътрешни помещения като домове и офиси. Те са особено полезни за хора с алергии, астма и други  проблеми, свързани с дишането. Влиянието на околната среда от отработените газове на автомобили до горските пожари също може да повлияе на качеството на въздуха във вашия дом. Затова си струва да се обмисли наличието на нещо, което да пречиства кислорода, който дишате.  Самостоятелната версия на филтъра ще се предлага на цена от $ 129, докато моделът във вид на  маса ще ви струва $ 189.