продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

PROTOTYPUM безопасна и удобна професионална маска за цялото лице

След COVID-19, маските за лице се превърнаха в неизменна част от нашето ежедневие. повлияни от този нов навик, дизайнерите Мартин Гребен, Робин Фишър и Мартин Жампач създадоха PROTOTYPUM  маска за лице за защита на медицински персонал на първа линия. Маската осигурява възможно най-високо ниво на защита и позволява дългосрочна употреба с максимален комфорт. Прототипната маска за лице с филтриращ вентилационен блок в комбинация със системата за разпределение на въздуха, за да осигури лесно дишане. маската също така позволява филтриране на издишания въздух и по този начин защитава околната среда. Маската включва модулна система, която е съставена от вентилационен блок, сменяеми филтри и аксесоари.

По време на процеса на разработка дизайнерите са обърнали специално внимание на елементите, които повишават комфорта при носене  и при продължителна употреба. Една от основните ключови характеристики на маската е PAPR система-респиратор за пречистване на въздуха, който използва вентилатор, за да изтласка въздух през филтърните патрони в дихателната зона. Вдишването с тази система е много по -удобно, отколкото с всяка друга. PROTOTYPUM отговаря на изискванията за най -висока степен на защита. в същото време позволява филтрирането на издишания въздух като опция. Леката конструкция и ергономично оформеното уплътнение правят маската удобна за продължителна употреба. Освен това, голямо зрително поле във всички посоки гарантира перфектна видимост и отличен визуален контакт с пациента.

Маската е предназначена за стерилизация в дезинфекционен разтвор или чрез нагряване, поради което може да се използва многократно. От гледна точка на комфорта, маската е невероятно лека, което ви позволява напълно да се концентрирате върху дейността, която искате да извършвате. Друго неоспоримо предимство е дизайнерското решение, където ушите са свободни, което значително намалява шума и подобрява използваемостта. Увеличавайки въздушния поток, вие осигурявате комфорт дори по време на по -трудна физическа работа и нямате чувството, че е по -трудно да дишате. Той има голямо зрително поле без замъгляване. Комфортът се дължи на активната вентилация (PAPR), която предотвратява замъгляването и намалява съпротивлението при вдишване. В сравнение с военните маски, той няма вътрешна яка и по този начин е по -удобен.

PROTOTYPUM  е лека и стои добре. Лек, но необходим дискомфорт причинява само вентилаторът, прикрепен към кръста, и изискванията за обеззаразяване на системата. Благодарение на ниското си тегло (300 г) и оформеното уплътнение, маската е удобна дори когато се носи дълго време. Маската позволява да се изпълнява трудни задачи върху пациентите за по-дълъг период от време при пълна безопасност и комфорт. Може да се препоръча за лекари, осигуряващи лечение на дихателните пътища на пациенти, и за обща употреба в операционни зали и т.н.