продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

за дома

Solaroma соларен ароматизатор

Отпуснете се, докато пътувате в колата си с любимите си аромати! Знаем, че часът пик и пътуването до работното място могат да бъдат забавяне, така че защо да не подправите пътуването си с нови миризми и да усетите как стресът се стопява! Независимо дали е в офиса, на терасата ви или дори на таблото ви за управление, Solaroma е там за вас  осигурявайки ви приятен аромат във всяко пространство! Solaroma е соларен дифузьор, който се върти, за да разпръсква аромати. Изцяло слънчевият ароматизатор, който използва въртящ се плот, за да помогне за разпространението на аромата бързо и широко! Без допълнителни батерии и изключително тих, този въртящ се дифузьор се активира при чиста слънчева светлина, което го прави чудесен за пътувания или в офис!

Въртящият се връх е направен от дъб, с направен отвор, за да можете да капвате етерични масла вътре, така че когато слънцето освети повърхността на соларната клетка, горната част се завърта и освобождава бавно маслата и аромата. Тъй като захранващият механизъм е със слънчева енергия, не се нуждаете от никакви батерии, за да го накарате да се върти! Той се върти само когато слънцето го освети, а когато се премести обратно в сянката, автоматично спира. Дифузерът не съхранява заряд и работи само когато слънцето го озари. Докато дъбовият връх се върти, той освобождава маслата във въздуха. Поради въртящото се движение, това означава, че ароматите се разпространяват по-далеч. В сравнение с традиционните диспергатори на масло, това въртене може действително да увеличи дифузията си с около 10 пъти.

Когато слънцето освети основата, можете да бъдете сигурни, че ще усетите аромата супер бързо! Всъщност това движение позволява да стигнем до наи-ефективният начина за разпръскване на аромата и до неговия максимален потенциал. В основата на Solaroma има гел уплътнение, което действа чрез залепване към повърхността. Това означава, че той не оставя никакви следи по повърхностите, когато го премахнете. Ако почувствате, че залепващата сила намалява, можете просто да го измиете с вода и гел уплътнението ще си върне прилепващата  си сила! Тъй като основата се захранва от слънчева енергия и не използва батерии, можете да се чувствате свободни да измиете основата ръчно със студена вода.

Можете също така да използвате различни аромати с горната част! Тъй като въртящият механизъм е тих, можете да го използвате в офиса, без да притеснявате никого. Със създаването на Solaroma, седи идеята че можете да продължите да го  използвате завинаги. За сега продуктът е част от кампаниите за обществено  финансиране на Кickstarter. Като се предлага на цена от 25  долара  с 30%  отстъпка от пазарната цена.