продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

Kobo Elipsa четец на електронни книги и цифров бележник

Някои хора четат книги и подреждат идеи в главите си. Други трябва да правят реални бележки в полетата, за да изяснят напълно мислите си. Kobo Elipsa е предназначен за последната група, което ви позволява да добавяте мислите си към всяка страница с помощта на придружаващия ги стилус. Оставете конвенционалната хартия настрана и мислете по-мащабно с интуитивно изготвяне на бележки и обширен 10,3-инчов сензорен екран. Използвайте Kobo Stylus, за да правите бележки в електронни книги и PDF файлове*. Освен това можете да създадете свои собствени бележници, където можете незабавно да конвертирате бележките си в изчистен въведен текст и да ги експортирате от устройството си, ако е необходимо. С 32 GB място за съхранение ще можете да носите повече, отколкото може да понесе чантата ви с книги. Kobo Elipsa е вашата книга, тетрадка и книжарница, комбинирани, снабдени с всичко необходимо, за да превърнете идеите си в реалност.

The new Kobo Elipsa is an eReader and notepad in one - Tech Guide

Първият четец електронни книги, снабден на със стилус, който ви позволява да взаимодействате със всяка страница като действителен отпечатан том, където можете да маркирате блокове текст, да записвате мисли в полетата и дори да рисувате произволни драскулки, когато умът ви лети и въображението ви превзема. Kobo Elipsa е най-големият четец на електронни книги за сензорни екрани, оборудван с 10,3-инчов E-Ink Carta 1200 дисплей, който може да се похвали с резолюция от 227 PPI, и екран с 1404 x 1872 пиксела. Той получава всички обичайни предимства, открити в по-новите четци на Kobo, като широка рамка от дясната страна за улесняване на здраво захващане, покритие без отблясъци за качество на четене, подобно на хартия, и регулируемо предно осветление, така че да можете да четете при ниска настройки на светлината. Четецът поддържа 15 различни файлови формати, за електронни книги като epub и mobi до PDF документи и популярни формати на комикси до различни графични кодеци. Със carta 1200 E Ink вие имате по-бърз дисплей за по-бързо обръщане на страници и по-дълбок контраст.

The 10.3-inch Kobo Elipsa brings back super-sized e-readers - The Verge

Когато е късно вечер, можете да регулирате яркостта с ComfortLight за четене и писане през нощта или да изпробвате Dark Mode за бял текст на черно. Освен че е достатъчно голям за четене на учебници, това е и първото устройство, което идва с придружаващ стилус, който можете да използвате, за да маркирате всяка отворена електронна книга или документ, което ви позволява да коментирате материали за четене, както правите с химикалка и хартия. Стилусът реагира на това колко натиск прилагате, за да коригирате хода на писане. Лесно изтриване или подчертаване с полезни бутони. Софтуерът ви позволява да регулирате типа на писалка, сянката и размера на линията с няколко бързи докосвания, което ви позволява да правите бързи промени в движение. Стилусът работи с една батерия AAAA. Не само можете да отбелязвате маркировки върху съществуващи документи, но също така можете да използвате Kobo Elipsa като цифров бележник така че можете да запазвате страници с бележки в  неговата 32 GB памет.

Вградената тетрадка на Kobo Elipsa има място за всички ваши бележки, идеи и списъци със задачи. Преобразувайте ръкописа си в въведен текст само с едно докосване. Прехвърлянето на файлове лесно се осъществява чрез вградената USB или Wi-Fi връзка. Характеристиките включват 2400 mAh батерия, която трябва да осигури седмици на употреба между зарежданията (колко точно зависи от употребата ви), четириядрен процесор с честота 1,8 GHz и вградена поддръжка, за да можете да четете статии, запазени във вашия акаунт в Pocket. Той също така идва с подвижен магнитен капак за защита на дисплея, когато не се използва който може да служи за подпиране на устроиството под ъгъл, идеален за писане. Kobo Elipsa се предлага на пазара с цена от 499,99 долара.