продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Escape Himiway електрически велосипед в стил мотопед

The Escape Himiway е електрически велосипед в стил мотопед със седалка с фиксирана височина и двойно окачване. Той е създаден, за да улесни ездачите на всички нива на подготовка да се придвижват с електрически велосипед. На първо място конструкцията, тя започва с изключително издръжлива рамка от алуминий с пълно окачване и  удобна фиксирана седалка. Дизайнът прави супер лесно просто да се качите на електровелосипеда и да стигнете до вашата дестинация. Малка стойка стърчи иззад единичната пътническа седалка, като дава възможност на собствениците да добавят удължител на седалката за втори пътник или кошница за продукти. Безчетковият моторът на задната главина от 750 W  и 80 Nm въртящ момент е снабден с достатъчно мощност, за да тегли вас и оборудването ви. Escape идва с ограничение на скоростта от 35 км/ч . Можете да отключите по-високи скорости от дисплея и да достигнете до 45 км/ч.

Електровелосипеда разполага 7-степенни предавки със свободен ход на Shimano което означава, че можете да превключите към по-голямо зъбно колело за каране нагоре и към по-малко зъбно колело при спускане за високоскоростно каране. В комбинация със системата за подпомагане на педалите можете да регулирате най-подходящата скорост, за да завършите пътуването си. Велосипедът има пет нива на педално асисстиране, които осигуряват повече мощност в зависимост от това на кое ниво сте го настроили, както и дроселова клапа, която ви позволява да се движите без педали в изцяло електрически режим, тои може да се движи и с чисто  педалиране без използването на електрическият мотор.

Himiway Escape: Moped-Style eBike Review - YouTube

Батерията е 48V 14AH литиево-йонна батерия Samsung/LG която позволява изминаването на до 72 километра с едно зареждане, при педално асистиране, отнема 6-7 часа за пълно зареждане на батерията. Двойното окачване с предна вилка и задни пружинни амортисьори ефективно абсорбира повечето от разтърсващите неравности и удари, особено на сложни и пресечени маршрути. 20 инчовите и с дебелина 10 сантиметра Kenda K-shield дебели гуми осигуряват подобрено сцепление и при неравни пътища. Дори на най-предизвикателните терени и метеорологични условия, тези гуми, устойчиви на пробиви, могат да гарантират вашата безопасност и да ви предложат лесно и гладко преживяване при каране.

Налице е 48V LED фар достатъчно ярък, за да направи нощното шофиране много по -безопасно и по-приятно. Отзад е разположена автоматичната спирачна светлина която ще се активира, когато използвате спирачката, което може да предотврати сблъсъци отзад, докато карате през нощта. Дисплеят с подсветка предоставя информация за скорост, пробег, мощност, капацитет на батерията, одометър, ватметър или да зареди изтощеният ви смартфон. Escape Himiway тежи 41 килограма и има товароносимост от 150 килограма, той се предлага на пазара с цена от 1699 долара.