продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

дронове

Traverse концептуален дрон треньор за бегачи

Проектиран от студентите на университета Hongik, Traverse е концептуален дрон, задвижван от AI (изкуствен интелект), който е проектиран да бъде личен треньор за бегачи. Автономният дрон се предлага с корпус с 4 витла, а също така разполага с няколко камери с рибешко око, които му помагат да се движи през пространствата, без да изисква външни контроли. Основната камера, монтирана на стабилизатор, се фокусира върху вас, докато бягате, наблюдавайки скоростта, производителността, техниката, обиколките и начертавайки цялостния ви напредък.

Докато лети, Traverse прави снимки и видеоклипове на бегачи, за да им даде корекция на формата и темпото и за да им даде визуална обратна връзка при бягане, като проследява стойката им и начина на бягане посредством изкуствен интелект. Дронът Traverse е придружен от малка кутийка, Pod носеща се на врата ви. Дронът я използва като маркер за проследяване, докато самият Pod работи като ваш личен треньор, като ви дава аудио обратна връзка, за да подобрите вашата форма и производителност. Простият интерфейс, базиран на бутони на Pod, ви позволява да превключвате между различни функции, без да се налага да гледате екрана на вашия смартфон.

This artificially intelligent drone wants to be your personal fitness trainer | Yanko Design

След като тренировката ви е завършена, подробните статистически данни се изпращат към придружаващото приложение на Traverse на смартфона, което ви позволява да видите всеки аспект от бягането си, от маршрута ви до биостатичните данни и дори стойката ви. В съответствие със спортния си фокус, дронът Traverse идва с дизайн, който почти наподобява мускулестата физика на атлетичен човек. Формата на дрона е комбинация от аеродинамика и извивки, създавайки нещо, което изглежда гъвкаво и енергично. оранжево-бялото боядисване просто подсилва това, а петнистият завършек му придава красив съвременен щрих!

Други интересни подробности за дрона включват сгънати крака със силиконови накрайници, които позволяват на дрона да се приземи автономно близо до вас след края на сесията, и наличието на светлини по ръба на дрона, които му позволяват да се вижда, докато лети по време на нощното ти бягане!