продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

тротинетки

UNAwheel Mini най-малкият двигател за инвалидни колички

UNAwheel Mini е най-малкият спомагателен задвижващ двигател за инвалидни колички на пазара който осигурява на потребителите на инвалидни колички лесно придвижване. Той е предназначен за хора, които не могат да ходят, но които могат самостоятелно да се движат в инвалидна количка. Благодарение на бързите и лесни възможности за регулиране на стандартните фитинги и модулния си дизайн, UNAwheel Mini може да се използва от клиенти с голямо разнообразие от трудности при ходене. Въпреки преносимия си размер, той е достатъчно мощен, за да кара потребителите си както по обществени пътища с до 6 км/ч, така и в частни зони с  до 16 км/ч. Максималният му обхват е 15 километра.

С тегло от 5,3 кг и благодарение на свръхкомпактния си дизайн, този спомагателен мотор е най-лекият и управляем на пазара , което го прави идеален за каране с кола или пътуване с него със самолет , тъй като отговаря на правилата на IATA. (Международна асоциация за въздушен транспорт).  UNAwheel Mini е съвместим с повечето инвалидни колички на пазара, с два вида адаптери, един за сгъваеми инвалидни колички с шаси и един за твърди столове шаси. Благодарение на мощния си 24V 250W безчетков двигател и литиевите си батерии 6,4 Ah 153,6 Wh, UNAwheel Mini е перфектната система за пътувания на потребители в градски условия. Той може да преодолява до 14 % наклон при тегло на пътуващият до 60 килограма, като максималната му товароносимост е до 100 килограма.

Спирачната му система е с EBS и има възможност за регенеративно спиране. Управлението е доста просто, с спусък за газ отдясно и друг спусък с електрическа спирачка на лявото кормило. Централният механизъм за позициониране позволява шофиране без ръце и ви кара да се чувствате в безопасност всяка секунда при возене. UNAwheel Mini има три режима на скорост както и обратен режим. Окачването е  двойно; пружинна и пневматична гума.Тук присъства и цифров LCD дисплей  Предоставя всички данни, от които може да се нуждаете по време на пътуването-текуща скорост и режим на скорост, ниво на зареждане, общо време за пътуване и т.н. Налице е и диоден фенер отпред за нощни пътувания.

Това е малък помощник, който по никакъв начин не може да се сравни с електрическите столове с двигател по отношение на производителността. Но за онези потребители, които искат да имат много малък и лек електрически асистент, който може да им помогне при някои пътувания или винаги да се носи в колата, това може да бъде аксесоар, който трябва да се вземе предвид. Препоръчителната цена на дребно на UNAwheel Mini е 1990 евро