продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

CUBE Concept Dynamic Cargo триколесен товарен e-bike

CUBE Concept Dynamic Cargo, вдъхновен от BMW, е компактна, концепция за триколесен товарен мотор, която съчетава висока пъргавина с гъвкави възможности за използване и повишена целогодишна възкожносъ за използване. Той също може да се похвали с платформа за зареждане на товари с променлива употреба с иновативни приставки за транспортиране на товари или деца, както и за развлечения. Електрическите помощни товарни триколки могат да предложат стабилно каране по права, но те имат лоша склонност да се преобръщат при завиване. Е-триколка Cube Concept Dynamic Cargo решава този проблем с независимо накланящ се преден край.

https://mediapool.bmwgroup.com/cache/P9/202109/P90434539/P90434539-munich-ger-september-2021-new-micromobility-concepts-for-increased-sustainability-in-urban-traffic-c-2250px.jpg

Докато някои триколки решават проблема с преобръщането с две предни колела, които се накланят в завои спрямо останалата част от триколката, концепцията Cube използва различен подход. Той има единично колело в преденият край, много подобен на този на обикновен велосипед, който е свързан към задния край на двете колела чрез въртяща се ос. Тази подредба позволява на ездача – с високия си център на тегло – да се наведе в завои, както биха направили на конвенционален велосипед. Неподвижният заден край остава хоризонтален, докато завиват, подържайки равномерно натоварване. Благодарение на разнообразието от модулни приставки този товар може да се състои от две деца в двойни детски седалки или различни видове багаж.

Триколката разполага с дискови спирачки, предно окачване,както и двигател на задното окачване на Bosch. Който дава възможност за достигане на скорост от 25 км/ч  при педално асистиране. За да може двигателят да е в състояние да задвижва двете задни колела, се  използва  един вид диференциал, подобен на универсална шайба на задния мост. Резултатът е естествено усещане при каране, лесно управление, супер стабилност и плавно возене на всичко, което носите. С обща товароносимост 220 кг – включително 60 кг на товарното легло – Concept Dynamic Cargo е готов да се справи с всякакви предизвикателства.

Независимо дали имате нужда да носите багаж или просто искате безопасно и лесно средство да вземете децата си на разходка. От CUBE са вложили цялото си ноу-хау в разработването на товарен мотор, подходящ за серийно производство. Това е ултра компактна, пъргава и обезопасена триколка, която може да се използва от всеки. Лек и лесен за маневриране, с гъвкави  транспортни опции който правят възможно транспортирането почти всичко.