продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

уреди

Goliath CNC автономна роботизирана фреза за производители.

Преобразувайте идеите си в осезаем дизайн, където пожелаете, когато пожелаете, създавайки от малки до големи висококачествени проекти на много достъпна цена. Това е Goliath CNC – Автономна роботизирана фреза за производители. Благодарение на своите размери и ниско тегло Goliath ви позволява да създавате от малки до големи дизайни, където пожелаете. Преносим робот, който премахва неподвижните граници на машините с CNC, правейки по-достъпни и по-лесни за създаване на проекти, където искате. Своята точност и прецизност Goliath дължи на патентована сензорна система, която триангулира позицията на робота. Благодарение на радиочестотната комуникация, сензорите непрекъснато актуализират позицията на Голиат спрямо работната зона, 100 пъти в секунда. Тази функция гарантира точността на позиционирането от 0,1 мм. Това също позволява корекция в случай на загуба на сцепление на колелото.

https://i.pinimg.com/originals/79/23/f4/7923f4fd7b3682cd6fec9e62371c7a36.jpg

Всепосоченият тримодулен дизайн на колелото на Goliath гарантира, че две ролки са винаги в контакт с панела. По този начин движението на Голиат не се влияе от вече изрязани канали или профили, тъй като поне един валяк винаги е в контакт с панела. Много машини с CNC изискват физическо преместване на машината или детайла, за да се пробият по -сложни форми. С интегрирани всепосочни колела, Goliath може да се движи с точност по повърхността на детайла.  По -голямата част от прах и отломки просто се изтласкват настрани CNC фрезата има и интегрирана система за събиране на прах. Ефективно няма ограничения за работната зона благодарение на уникалната сензорна система, която може да се премества многократно без ограничения от големината на детаила. Интегрираният хардуерен сензор на Goliath и технологията с CNC комуникират 100 пъти в секунда с устройството, за да покрият работната зона до 3 x 2,5 метра, без да рискуват да се преместят извън определената й работна зона. Освен това, както сензорите, така и роботът могат да бъдат преместени многократно, лесно възпроизвеждайки работната зона без ограничения.

https://ksr-ugc.imgix.net/assets/018/525/347/2b0562b8e944a0b04d4b80325653fbbf_original.gif?ixlib=rb-4.0.2&w=680&fit=max&v=1506635410&auto=format&gif-q=50&q=92&s=fb7a2c781f197ddf2a95aed4dcafa0d0https://brandfolder.com/workbench/extract-text-from-image

Голиат може да работи по нови или вече създадени дизайни. Потребителят може да контролира хода на работата  директно от компютъра. С Goliath имате свободата да развихрите въображението си с разнообразни материали (дърво, алуминий, пластмаса и мед) с дълбочина на пробиване до 3,3 сантиметра, за създаване на мебели, скейтбордове, дъски за сърф, табели и много други. Традиционните машини с ЦПУ са големи, обемисти и неподвижни инструменти с физически ограничения, които възпрепятстват творческия капацитет на много създатели чиито идеи са по -големи от малките работни пространства, които са ограничени. Goliath е идеалното решение за производителите, които искат да създават в мащаб. Мащабните проекти като дърводелство, живописно изкуство, интериорна декорация, панаири и щандове и т.н. изискват допълнително пространство за изрязване на големи парчета с точни размери.

Ако плотът ви не е достатъчно голям, за да работите, Goliath е също толкова гъвкав, колкото и вие! Просто поставете избрания от вас материал на земята, настройте сензорите по ъглите на материала заредете любимите си CAD файлове (dwg, svg, ai) чрез wi-fi, задайте параметрите и оставете Goliath да се погрижи за останалото. Обща консумация на енергия е 1.200W. CNC фрезата може да работи безжично благорение на вградена батерия, с едно зареждане осигурява до 10 часа работа. За разлика от повечето обемисти и скъпи CNC машини, Goliath има по -малък отпечатък от повечето конкуренти с физически размери 41 x 41 x 30 сантиметра (ДхШхВ) за лесно съхранение. Goliath тежи само 15 киолограма и се предлага с вградени дръжки, така че можете лесно да го съхранявате или да вземете Голиат със себе си на следващото си място, за да продължите да работите. Можете да закупите Goliath на цена 3000 евро.  Поръчките ще започнат да се доставят от септември до декември 2021 г.