продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Arosno E-Trace първият в света електрически снежен велосипед

В зависимост от това къде живеят, в средата на септември велосипедистите вероятно вече отброяват последните дните, докато метеорологичните условия ги принудят да приберат велосипеда си за съхранение. За тези, които живеят в райони с изобилие от сняг, има интригуващо предложение. Това е нещо, наречено Arosno E-Trace, едноименният първи в света електрически снежен велосипед. На половината  между шейна и електрически планински велосипед, E-Trace е създаден от френския стартъп Arosno . Той беше изложен на EuroBike 2021, който се проведе в началото на месеца във Фридрихсхафен, Германия. E-Trace може да се използва без никакво обучение или опит и е по-безопасен и по-стабилен от електрическият велосипед.

E-Trace е достатъчно стабилен, за да се използва при всички видове сняг, надежден, тъй като има голям въртящ момент и предлага висока маневреност. Можете да въртите педали в пълен комфорт и не предлага никакъв риск от каране по заснежени повърхности. E-Trace е създаден именно, за да направи електрическата мобилност по снега достъпна и с много по-голяма стабилност и лекота. E-Trace позволява на ездача  да е в легнало положение, на ергономична седалка, която се предполага, че е достатъчно удобна за по-продължително каране. Педалите преместват задното зъбно колело посредством скрита верига, която захваща верижното предаване на Camso като по този начин премества превозното средство напред. Педалите управляват задната следа чрез верижната трансмисия, докато посоката се определя от двойката ски, които се маневрират с лостове за управление. Двете управляеми полиетиленови ски отпред предлагат отлична маневреност и стабилност.

Усилията за педалиране се подпомагат с 250-ватов двигател Sachs RS с 110 Nm въртящ момент, който се захранва от сменяема 48-волтова литиева батерия. Тази подредба осигурява максимална скорост, подпомагана от двигателя от 25 км/ч и обхват на батерията до 45 км на зареждане. Arosno E-Trace е конструиран върху рамка от алуминиева сплав и тежи 45 кг, може да издържи максимално тегло на ездача от 120 кг.  Arosno се гордее с това, че използва само най-качествените компоненти, налични на пазара на електрически велосипеди.

Някои от другите му характеристики включват, Enviolo безстепенна скоростна кутия с предавателно отношение  (0 – 380%)  45 мм предно окачване, хидравлична дискова спирачка Magura MT5 eSTOP; плюс 550-лумена фар Supernova Mini 2 Pro и задна светлина Supernova E3. Поставка за носене на втора батерия е допълнителна опция. E-Trace може да се изкачва по наклони до 60%, които са добре обработени. В момента E-Trace може да бъде предварително поръчан на официалния уебсайт за 6 690 евро, в промоция в сравнение с препоръчителната цена на дребно от 7 990 евро. Потвържденията на поръчките трябва да пристигнат през март 2022 г., като доставките са планирани за декември, точно навреме за началото на следващия зимен сезон.