продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

принтери

Anycubic Photon Ultra първият в света DLP настолен 3D принтер

Anycubic Photon Ultra е новаторски потребителски DLP 3D принтер. DLP означава цифрова обработка на светлина и е вид с полимеризация във вани  със смола. Технологиите за 3D печат при полимеризация използват (течна) фотополимерна смола, която е в състояние да се втвърди под източник на светлина. Като първият в света DLP настолен 3D принтер, Photon Ultra е най-прецизният потребителски 3D принтер от този вид в целия свят. Anycubic е съвместно проектиран с Texas Instruments за въвеждане на технологията за цифрова обработка на светлина (DLP) в индустрията за настолни 3D принтери. Като един от най-точните потребителски 3D принтери в света, Anycubic Photon Ultra има: Печат с висока резолюция, Дълготрайна издръжливост,  и е енергоспестяващ, за да ви донесе най-доброто изживяване при 3D печат на достъпна цена.

Anycubic Photon Ultra Kickstarts low-cost DLP 3D printer - SlashGear

DLP принтерите насочват светлина с такава висока точност, че дори при по-ниска определена резолюция от 720p, резултатите са видимо по -добри от тези, идващи от 4K принтер. DLP принтерът, има оптичен проектор, подобен на този, който намирате в киното, излъчващ концентрирани лъчи светлина само там, където смолата трябва да се втвърди, като произвежда невероятно ясни и прецизни резултати без разсеиване на светлина или размазани ръбове. С DLP проекция можете да получите по -гладки линии, по -ясни сенки, по -чисти цветове и по -богати слоеве. Получават се финни детаили с изключително качество. Принтерите на базата на смола са фантастични за улавяне на малки детайли и създаване на деликатни отпечатъци като настолни миниатюри.

Anycubic To Launch Affordable Desktop DLP 3D Printer « Fabbaloo

В допълнение към високата прецизност. DLP технологията също извежда издръжливостта на потребителските 3D принтери на следващото ниво. По -дългата издръжливост означава по -малко поддръжка и по -малко разходи, което го прави мъдър избор в дългосрочен план. Поради по -високата си ефективност, Photon Ultra не се нуждае от механичен вентилатор, като използва по-малко енергия и губи по -малко светлина и топлина.  Photon Ultra се задвижва от DLP оптичен двигател, който е безшумен, използва по -малко енергия (12 вата) и произвежда почти никаква топлина. Вътрешният проектор позволява на принтера да се използва повече от 20 000 часа. Изключително бързият оптичен двигател на Ultra ускорява процеса на печат до само 1,5 секунди на слой.  Photon Ultra  има височина на слоя от 10 микрона  и XY резолюция  80 микрона (1280 x 720 пиксела).

Anycubic Photon Ultra има опции за регулируема UV мощност, което прави принтера подходящ за използване с широка гама от смоли, давайки на потребителите безкрайни възможности и творческа свобода. Освен това Photon Ultra работи с 40% светлинна ефективност, около 15 пъти по-висока от LCD моделите. Принтерът предлага по-голяма скорост, по-постоянно качество с течение на времето и по-дълъг живот на продукта, което го прави за предпочитане за серийно производство. Ако всички подробности са както твърди Anycubic, Photon би трябвало да превъзхожда останалите принтери, В света на 3D печат в домашни условия, DLP 3D печат може да бъде бъдещето. Като част от кампаниите за обществено финансиране на Кickstarter 3D принтерът се предлага на специална цена от 499 долара.