продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електроника

eVscope 2 най-мощния и лесен за управление цифров телескоп

Unistellar обяви това, което нарича най-мощния и лесен за управление цифров телескоп за потребителите в света eVscope 2. Този нов телескоп разполага с няколко подобрения, включително окуляр с усъвършенствана оптична технология, разработена с Nikon. Използвайки пионерския опит на Nikon в областта на електронните окуляри и с подобрена разделителна способност на изображението от 7,7 Mpx, eVscope 2 доставя най -зашеметяващото визуално изживяване, виждано някога от потребителски телескоп, с най -съвременния комфорт и невероятно количество детайли, дефиниция и възможност за мащабиране. Според Unistellar потребителите без напреднало обучение могат да използват eVscope 2 за откриване на астероиди, екзопланети, комети, свръхнови и други, като същевременно предоставят допълнителни данни в подкрепа на съществуващите мисии на космическите агенции.

Nikon | News | The digital astronomical telescope eVscope 2, created by  combining the technologies of Nikon and Unistellar

Обновеният телескоп се отличава с няколко подобрения в сравнение с предшественика си, включително нов сензор за светлина, интелигентно намаляване на замърсяването със светлината, по-широко (34 x 47 дъгови минути) зрително поле, способност за заснемане на изображения с висока разделителна способност 3200 x 2400 (7.7MP) и разделителна способност от 1,33 дъгови секунди. Освен това, компанията посочва, че новият окуляр, проектиран с Nikon, осигурява подобрено ниво на визуална дефиниция и яснота, което е ненадминато в потребителския цифров телескоп, улеснявайки използването и осигурява по-добър комфорт при наблюдение и облекчаване на очите на потребителите. eVscope 2 включва подобрено приложение Unistellar за интелигентни устройства, което съдържа образователна информация, обучение и препоръки за бързо преглеждане на астрономически обекти въз основа на тяхното геолокация и време на деня.

UNISTELLAR eVscope Telescope - IMBOLDN

Потребителите могат да запазват и преглеждат изображения чрез приложението, да предават на живо тяхното гледане и да позволят на до 10 „наблюдатели“ наблизо да се свържат едновременно с телескопа. Самият телескоп има възможност за съхранение на 64 GB данни, ако потребителите се окажат в ситуация, в която не могат да запазят никакви изображения на мобилните си устройства, а новият батериен пакет може да се похвали с до 10 часа използване за едно зареждане. Компанията казва, че новият 7,7-мегапикселов сензор е с най-високата разделителна способност от всеки друг цифров телескоп, което позволява много по-голяма степен на детайлност и възможност за мащабиране. Дигиталният окуляр допълва това, което Unistellar нарича „подобрена визия“. Подобрената визия е интелигентна технология за наблюдението на обекти, която позволява на обхвата да разработи повече детайли дори за изключително тъмни обекти в силно светлинно замърсени зони. Окулярът ви позволява да наблюдавате как обектите от тъмно небе стават по -ясни с времето.

С оптично увеличение от 50x оптично и до 400x с цифрово увеличение. (Unistellar препоръчва максимум 150x за най -добри резултати). EVscope 2 се управлява с приложение на смартфони или таблети. След калибриране просто избирате обекта, който искате да разгледате в приложението, след което телескопът насочва и проследява обектите.  Unistellar се надява, че новият eVscope 2 ще привлече нова гама от любопитни към космоса аудитории, тъй като новите любители могат да се развият и усъвършенстват уменията си с мощно, но „удобно за потребителя“ устройство, а напредналите астрономи могат да се възползват от наличието на преносимо устройство, което може да събира научни данни данни от отдалечени места бързо и точно. Телескопът eVscope 2 се предлага на цена от 3 799 евро.