продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

електровелосипеди

Evelo Compass безопасна и удобна електрическа триколка

Evelo Compass е със солидна конструкция, лесна за използване, удобна, „високоскоростна“ електрическа триколка, която дава на ездачите точно това, което търсят, баланс. Compass разполага както с педална помощ, така и с дроселна клапа, така че можете да въртите педалите колкото искате, или да натиснете дросела с палеца и да оставите мотора да свърши 100% работата вместо вас. Той също така разполага със заден диференциал и е със задвижване на две колела за значително подобрено сцепление спрямо други триколки. Това е най-безопасният, най-удобният от наличните триколки на пазара. Инженерите на EVELO са проектирали Сompass да предлага възможно най -ниската точка на влизане, което улеснява качването и слизането от мотора както за мъже, така и за жени.

Electric Tricycle - Get the EVELO Compass Electric Trike

Стъпаловидната рамка  от алуминиева сплав с висока якост която  има допълнителни подсилвания за възможно най-здравата и безопасна конструкция. Електровелосипедът разполага с 500 ватов персонализиран безчетков двигател със средно задвижване на Bafang. Както моторът е плавен при включване и съответно тих дори на по -напрегнатите  хълмове. Налице е и 3-степенна трансмисия Shimano IGH.  Compass има истинско задвижване на задните две колела, като мощността на двигателя със средно задвижване се разпределя еднакво на двете колела. Това означава повече сцепление, по-безопасно завиване и по-стабилно каране като цяло. Всяко колело има своя собствена мощност и позволява на колелата да се въртят независимо. Когато включите триколката, вътрешното колело се върти по -бавно от външното, поради по -малък радиус на завиване от вътрешната страна.

https://i1.wp.com/electrek.co/wp-content/uploads/sites/3/2021/09/compass-pic-mains.png?w=2000&quality=82&strip=all&ssl=1

С общо 5 нива на помощ при педално подпомагане винаги се чувства сякаш имаме достатъчно мощност при каране, дори когато нещата станат стръмни. Триколката може да достигне скорост с дросела от 32 км/ч при изцяло електрически режим. Налични са три скорости с Shimano Grip Shifter. Батерията е литиево-йонна Panasonic и 48V 10.5Ah с усъвършенстван софтуер за управление като обхватът на триколката е до 64 километра с педално подпомагане, автономността може да бъде удвоена с добавката на втора батерия.

Electric Tricycle - Get the EVELO Compass Electric Trike

Колелата са 24 инчови с дискови спирачки Tektro MD-M300 180 мм с ротори  разположени отпред и отзад, Интегриран предпазен изключвател и прекъсвач. Налице са и предни и задни светлини, които автоматично се задействат. Тук присъства и Многоцветен 3.2 ”IPS дисплей с USB зарядно устройство. Дисплеят отчита вашата скорост, ниво на подпомагане, използване на мощност, време, километри на пътуване и общ пробег. Теглото на триколката е 35 килограма като максималната му товароносимост е 158 килограма. Evelo Compass се предлага на цена от 4 299 долара.