продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

за дома

Lei ароматизатор захранван от топлината на свещ

Нежното трептене на свещ отдавна задържа романтични идеи и дори вдъхнови велики поети и философи. Сега, в света на дизайна, са впрегнали успокояващите ефекти на пламъка в неелектрически ароматен дифузьор, наречен „Lei“. Захранван изцяло от топлината на една малка чаена свещ, Lei не се нуждае от източник на електричество или разхвърляни захранващи кабели, което означава, че може лесно да се премества от една стая в друга, изпълвайки дома ви с аромат. Така че как точно работи Lei? Първо капнете предпочитаното от вас ароматизиращо масло направо в тавата, която се поставя в отделение точно зад вентилатора и е проектирана да бъде лесна за почистване и пълнене. След това запалете свещта и я поставете в специалния държач. топлината от запалената свещ генерира енергия, която от своя страна захранва малък вентилатор. Единичното острие след това се завърта, за да създаде лек ветрец, позволявайки на вашия аромат да проникне в стаята.

При създаването на Lei, внимателно се обмисля консумацията на енергия, продължителността на живота си и начина, по който потребителите ще взаимодействат с продукта. Както дифузьорът, така и опаковката са изработени от рециклируеми материали, включително метал, стъкло и алуминий. За да се намали консумацията, дизайнерите казват, че докато другите продукти са склонни да прегряват маслата, Lei използва нежна топлина, която запазва качеството на аромата. Освен това здравата стоманена платформа спира Lei  да се преобърне, докато стъкленият купол предпазва хората от открития пламък. Всеки аспект  при създаването на уреда е от решаващо значение и е проектиран да направи ефективен път за аромат посредством лек бриз.

Sky Design Awards

Чрез стъкленият цилиндричен купол, който повишава топлината на пламъка. Оптималната междина над купола, вентилаторът с едно острие за въвеждане на кислород и овална форма за разсейване на топлината. Всеки един еленент е оптимизиран за да се постигне максимален капацитет и оптимално разпръскване на аромат.“ Lei се захранва от температурната разлика в метала, доставен от източник на топлина, свещта. Източникът на топлина създава вентилация и изпаряване на аромата. Този продукт не използва източник на енергия, но използва топлината на свещта, за да генерира електричество, за да завърти остриетата и да разсее аромата. Характеризира се с бавно разпространение на слаб аромат в помещението.

Истинското предимство на Lei е в това, че е безжичен продукт с минимална поддръжка, необходима от потребителя.  Може да се транспортира и използва навсякъде – до легло или вана, дори на открито.  Етеричните масла се пускат направо в малко отделение, което улеснява допълването или почистването.Продуктът също е проектиран да позволява на потребителите да се насладят на аромата с минимална консумация.  Той използва нежна топлина за постепенно изпаряване на аромата, запазвайки качеството, като същевременно намалява загубите. Това е напълно самодостатъчен продукт, патентован за иновативния си механизъм, който предефинира съществуващите домакински уреди. Lei  се предлага за сега само в Япония  на цена от  24 900 японски йени или около 223 долара.