продуктов дизайн, технологии, вдъхновение и иновации

техника

Gitamini самобалансиращо се товарно устройство

Piaggio, компанията зад Vespa, наскоро обяви най -новия си продукт, Gitamini Robot. Това по същество  самобалансиращо се роботизирано товарно устройство. Той действа като раница или куфар, който ще побере цялата ви екипировка и ще ви следва наоколо за допълнително удобство. Още през 2019 г. компанията пусна устройство, наречено Gita, първото си автоматизирано товарно устройство. Сега обаче те се завръщат с по-малка и по-достъпна опция. Gitamini, е с размерите на средно голямо куче и тежи само 12,7 килограма. Той може да понесе до 9 килограма товар и благодарение на външните дръжки може лесно да се повдига над бордюри, стълби и други препятствия, дори когато е напълно натоварен. Товарният робот има максимална скорост от 9,6 километра в час и обхват на батерията от около 34 километра или 7 часа ход при зареждане на батерията под 2 часа и автоматично ще се изключи, ако остане на празен ход за повече от половин час за да удължи живота на батерията.

Той също така има USB порт от вътрешната страна, така че можете да поддържате устройствата си заредени, докато сте в движение. Мини товарният робот безпроблемно следи отблизо собственика съобразявайки, темпото си с него. След като се сдвои със смартфон, той ще използва своя набор от сензори и камери, включително радар, за да изчисли скоростта и да набере темпото, когато е необходимо, или да спира, когато собственикът спре. което означава, че е идеално да носите вашите неща до и от работа, до плажа или дори обратно у дома след. пазаруване. Роботът не се нуждае от GPS, клетъчна или безжична връзка, за да направи това. За да активирате този режим на проследяване, човекът трябва да застане пред робота и да докосне бутона за сдвояване, след което този малък робот ще сканира и ще намери човека, който стои пред него, след което ще следва лидера, където и да отидете.

A Journey in Innovation: Piaggio Fast Forward is Leading the Way With Revolutionary Technology Solutions that Unlock a More Pedestrian Future

Gitamini е почти като кученце, което е точно зад вас на всяка крачка. Благодарение на тези сензори и камери, роботът може лесно да използва визуална и радарна информация, за да проследи къде да отиде.  По този начин роботът може да се трансформира в най-добрия спътник за пазаруване, тъй като той също така може да се движи плавно по различни пътни настилки или дребни препятствия, дори когато е напълно натоварен. Gitamini има две големи независимо задвижвани колела, което означава, че може да взема остри завои и да завива като професионалист, което му помага да преодолява препятствия и други пешеходци. Товарният робот притежава софтуер който по същество обучава робота да ви следва на безопасно разстояние и скорост, така че да може да предвиди внезапни спирки, движения и обкръжение.

Gitamini не заема много място на тротоара или в дома ви. Може лесно да се побере под бюро или стол за дискретно съхранение (използва обикновен щепсел за стена за зареждане). Също така е идеалният размер за навигация на закрито; тесните пространства като асансьори, тесните коридори и натоварените пътеки за пазаруване са лесни за преодоляване. В случаи на кражба, открадната Gita не е от голяма полза за никого, тъй като използва защитена връзка с телефон, за да бъде отключена, актуализирана или използвана. Товарният робот притежава Wi-Fi и Bluetooth свързване. Gitamini ще бъде на разположение за закупуване от 15 октомври на цена от 1850 долара.